Cum evităm cancerul de piele. Dr. Călin Giurcăneanu are răspunsul / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, renumit medic dermatolog, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre cea mai bună metodă de protecție împotriva cancerului de piele. 

„Protejarea față de razele solare ajută la evitarea cancerului cutanat? Se observă o incidența mai mică?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Sigur că da. Deși prevalența, în ultimii 40 de ani, a crescut, riscul de melanom este mare, totuși se constată că datorită măsurilor luate de protecție solară, cu creme, cu aceste pelerine, cu diverse haine care au apărut, incidența este mult mai scăzută decât ne-am aștepta în raport cu prevalența care crește.”, a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu. 

VEZI ȘI: Prof. Dr. Călin Giurcăneanu: Cum putem prelungi tinerețea pielii și care este cea mai bună cremă / video 

„Cum am putea prelungi aspectul tânăr al pielii dacă ne-am proteja de expunerea la soare?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Sigur că îmbătrânirea pielii poate fi cea fiziologică, cronologic cu vârsta, pe care o are individul și cosmetica lupta cu aceste probleme. În ce privește procesul de foto-îmbătrânire, ăsta, într-adevăr, ar putea să fie foarte bine prevenit chiar în săptămâna, sau puținele zile, în care se duce omul la mare în timpul verii, utilizând cu multă rigurozitate cremele acestea de fotoprotecție.”

Între SPF50 și SPF15 diferența este foarte mică, doar cu câteva minute trebuie să te expui mai puțin decât unul care suportă mai bine.", a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.

„Dacă te dai cu SPF50 tot te prinde soarele.”, a adăugat Val Vâlcu.

„Da, sigur că da, te prinde. Și te prind mai ales ultravioletele A care trec fără probleme, dar și ultravioletele B. Depinde și de tipurile de creme. Sunt tipuri de creme anorganice, cele care conțin mai ales dioxid de titan sau oxid de zinc, sunt niște filtre foarte puternice. Evident că nici ele nu opresc total trecerea ultravioletelor A sau Ultravioletelor B.

Cremele transparente sunt creme organice. Cei mai mulți pentru radiațiile B sunt cinamații care sunt foarte, foarte buni, benzophenonele mai ales pentru ultravioletele A. Sunt foarte eficiente și acestea, dar unele sunt filtru foarte bun, mai ales cele anorganice, iar celelalte sigur că filtrează foarte mult, dar lăsând anumite cantități care trec și care sunt absorbite de alte elemente din piele. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel