Cum este tratat un pacient COVID în România? Mărturiile unui jurnalist infectat. "Iau 16 pastile. Tratament PUTERNIC"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
fotografie cu rol ilustrativ
fotografie cu rol ilustrativ
O jurnalistă cunoscută din România, infectată cu COVID-19, a decis să povestească despre experiența sa, de pe patul de spital. Iată cum este tratat un pacient infectat, în țara noastră. 

Mădălina Bucur, corespondenta Mediafax Brașov, se află de mai bine de o săptămână la Spitalul "Matei Balș" din Capitală, acolo unde a fost internată după ce a fost infectată cu COVID-19. Jurnalista a decis să facă mai multe videoclipuri de pe patul de spital, pentru a povesti oamenilor cum este experiența ca pacient pozitiv la noul coronavirus, ce simptome are, ce tratament i se oferă și cum reușește să treacă peste toate simptomele dureroase. 

Cum este tratat un infectat cu COVID, în România? "Iau 16 pastile"

"Vinerea trecută, imediat după ce am ajuns în salon, am primit anticoagulant injectabil, tratament antiviral şi pastile pentru durerile de cap care erau insuportabile. Aveam atunci aşa: pastile antivirale, câte 4 o dată la 12 ore.

Din a patra zi, dozele au fost mărite. În momentul de faţă iau 16 pastile: medicamente antivirale de trei ori pe zi, câte 4 pastile, mai am 3 pastile ca să-mi elimine tusea şi încă o pastilă pentru durerile de stomac pe care le-am dobândit, cel mai probabil, de la acest tratament puternic. În fiecare dimineaţă, medicii intră în salon şi ne întreabă ce simptome noi au apărut, dacă au apărut, şi, practic, primim tratament în funcţie de starea noastră zilnică. E posibil să ni se adauge şi alte pastile", a spus Mădălina Bucur, într-unul dintre videoclipuri.

Citește și: Jurnalistă cunoscută din România, infectată cu COVID. TOTUL de pe patul de SPITAL. "Sper ca acest corp să LUPTE pentru mine" - VIDEO

"Am ajuns să îi cunoaştem după culoarea ochilor, după statură şi voce"

"Medicii vin în salon de două ori pe zi, prima dată dimineaţa, între orele 8 şi 10.30. Atunci ne examinează clinic, ne iau saturaţia oxigenului, tensiunea şi ne palpează să vadă dacă s-a întâmplat ceva cu corpul nostru între timp. În medie, dimineaţa, vizita durează între 5 şi 10 minute într-un salon în care sunt doi pacienţi. Seara vizita este mult mai scurtă, unii medici doar întreabă dacă ai nevoie de ceva şi pleacă. Asistenţii vin, în special, seara, în jurul orei 10. Atunci ne dau anticoagulant injectabil. 

Toţi aceşti oameni (n.r. cadrele medicale) sunt complet echipaţi, au îmbrăcămintea lor de spital peste care vine acel costum. Se văd doar ochii. A fost impresionant că în toată această perioadă am ajuns să îi cunoaştem pe medici, asistente, infirmiere după culoarea ochilor, după statură şi voce", a completat ea într-un alt videoclip. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel