"Cum e să fiu tată am înțeles". Regizorul Laurențiu Damian, socrul lui Theo Rose, planuri mari pentru nepotul lui, Sasha
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Instagram Theo Rose
Sursa foto: Instagram Theo Rose
Laurențiu Damian a vorbit despre ipostaza de bunic, după ce fiul său, Anghel Damian, regizorul serialului Clanul , și Theo Rose i-au dăruit un nepot - pe Sasha.

"Cum e să fiu tată am înțeles. La PRO TV, de ziua mea, a apărut pe scroll "Felicitări, Anghel, pentru ziua tatălui tău!” Tatăl nu avea nume. Eu cred că voi termina, bineînțeles, și nu știu dacă voi avea vreun rol - nu are importanță -, dar cred că nepotul pe la 15, 10, 11 ani va ști tot ce înseamnă teatru, și cinema, și muzică de la bunicul", a spus Laurențiu Damian, în podcastul Avangarda.

Cum a ales numele fiului său, Anghel

 "Scriam la un moment dat, de timpul când am fost tânăr și mi-am apărat filmele, de cenzură sau de oameni care poate nu le-au înțeles. Mi-a fost frică și am trăit cu această frică. Când m-am dus prima oară în biroul lui Caramitru, în 1997, mi-a fost frică nu că era acolo Caramitru, ci că biroul acela era al Suzanei Gâdea. Și scriu, la un moment dat, după ce desfășor această frică, "bunicului meu nu i-a fost frică de nimic. Îl chema Anghel.” Și atunci am dat fiului meu numele de Anghel ca să nu îi fie frică", a povestit regizorul.

Laurențiu Damian, la Avangarda

Președintele Uniunii Cineaștilor din România, profesor și, de curând, student la Actorie, deși e un regizor cunoscut. Folosește studenția ca remediu pentru o îmbătrânire frumoasă, deși se alintă, având un spirit avangardist, perfect pentru galeria umană a podcastului Avangarda. Și-a dorit sa facă teatru în tinerețe, iar admiterea la facultate a fost o improvizație remarcabilă.

După cum spunea Sanda Manu, e "tipul de om care nu poate fi marți Pampon și miercuri Hamlet, e ori una ori alta, pentru toată viața.” Adică, un personaj, o fibră artistică înnăscută, cu o personalitate aparte. Regia l-a ales, în tinerețe; acum el a ales teatrul: Laurențiu Damian vine la microfonul Avangardei pentru un dialog despre carieră, umor, dragoste și familie. Experiența anilor petrecuți la Sahia și șocul provocat de Ion Traian Ștefănescu pentru cariera lui reprezintă mărturii exclusive, care explică teama lui Laurențiu Damian atât de zidurile cenzurii, cât și de oamenii cu două-fețe. A învățat însă că lumea aceasta trebuie iubită pentru tot ce e mai bun în ea: familie, nepoți, studenți, creație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel