Data publicării:
Cum conduce Cristina Spătar pe șoselele din România. Așa ceva ar trebui interzis imediat. Update: După articolul nostru, și-a șters videoul de pe Tik Tok / video
Cristina Spătar se află printre vedetele care dau un exemplu negativ privind condusul.
Cântăreața s-a filmat în timp ce mergea spre Poiana Brașov la o cântare. Dintr-un video postat pe Tik Tok, se vede cum ochii „îi joacă”: Se uită ba în telefon unde se filmează, ba se uită în direcția de mers. Pe de-asupra, mai și cântă în același timp. Măcar poartă centura de siguranță... Să sperăm că fanii ei nu îi vor urma exemplul și vor conduce regulamentar, fără a pune mâna pe telefon.
UPDATE: După articolul nostru, la câteva minute, și-a șters videoul de pe Tik Tok.
Iată filmarea cu Cristina Spătar în timp ce se filmează, conduce și cântă la volan:
@cristina.spatar Spre Poiana Brașov....???????????? #fypシ @Aurelius Împăratul Romanilor ♬ sunet original - Cristina Spătar
Într-o ediție mai veche a emisiunii „DC conducem”, Titi Aur spunea: „Cu riscul de a fi înjurat de multă lume, în România ar trebui interzisă prezența telefonului mobil în mașină în timpul condusului”.
Tehnologia a avansat enorm în ultimii 20 de ani, însă cu numeroasele beneficii vin și riscuri. Azi, folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fie și pentru o fracțiune de secundă, poate provoca tragedii, utilizarea telefonului fiind în topul cauzelor accidentelor rutiere.
Expertul în condus preventiv Titi Aur este de părere că prezența telefonului ar trebui interzisă în mașină în timpul șofatului, fiind conștient de faptul că o asemenea decizie ar fi profund nepopulară. Dar necesară.
Titi Aur a explicat această decizie, precizând că deja sunt state care au implementat-o.
„Telefonul ne afectează pentru că timpul de reacție al unui om normal e de aproximativ 1.5 secunde. Am mai explicat, dar repetăm, e bine de înțeles de toată lumea. Timpul e împărțit în două. Cam 0.75 secunde până când creierul percepe ce s-a întâmplat, că a sărit un copil în fața mașinii, că nu ți s-a acordat prioritate sau a frânat brusc cel din față, și cam încă 0.75 secunde până la o reacție. Adică frânare, tras de volan ori ambele.
Când șoferul e băut, obosit sau drogat, timpul de reacție e mult mai întârziat. Dar la fel se întâmplă și când nu e șoferul atent ori vorbește la telefon. Cât de mare? Depinde de cât de concentrat e șoferul la telefon. Dacă se citesc mesaje, informații de pe telefon ori se vorbește la telefon, e posibil ca timpul de reacție să fie infinit, adică să nu existe reacție până la momentul impactului. De cele mai multe ori însă e lungit.
Pericolul e foarte, foarte mare. Telefonul ar trebui oprit pur și simplu, ar trebui interzis în mașină. Știu că mulți vor spune acum multe lucruri „frumoase” despre mine. Și eu sunt unul din cei care au în mașină telefonul. Încerc pe cât posibil să nu mă las atras. Dar trebuie să recunoaștem că atunci când sună telefonul, când primești o notificare, un mesaj, suntem tentați să ne uităm. Sunt țări în care telefonul e interzis total. Nu ai voie să ai telefonul în mașină. A devenit un mare pericol, deși e o evoluție tehnică nemaipomenită”, a arătat Titi Aur.
VEZI ȘI: Femei vs. bărbați la volan. Titi Aur a spus cine e mai tupeist în trafic / video - https://www.dcnews.ro/femei-vs-barbati-la-volan-titi-aur-a-spus-cine-e-mai-tupeist-in-trafic-video_948433.html
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News