Teste pentru o pastilă anti-COVID. Antiviral care atacă virusul SARS-CoV-2
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 26 apr, 10:31
WhatsApp
Foto: pixabay.com
În clădirile Pfizer din Statele Unite și Belgia sunt făcute teste ale primei pilule special concepute pentru a opri SARS-CoV-2.

La două clădiri anonime Pfizer, una în SUA și una în Belgia, se desfășoară un experiment remarcabil. Până la 60 de voluntari, toți adulții, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, primesc prima pastilă special concepută pentru a opri SARS-CoV-2, scrie The Telegraph

Dacă procesul va avea succes, este posibil ca un remediu la domiciliu pentru Covid-19 să devină disponibil mai târziu în acest an.

Ce face mai exact pastila administrată

Molecula testată este un antiviral personalizat cu numele de cod PF 07321332. Clasificat ca „inhibitor de protează”, a fost formulat pentru a ataca „coloana vertebrală” a virusului SARS-Cov-2 și a opri replicarea acestuia în nas, gât și plămâni. Inhibitorii de protează au determinat răspândirea HIV în Marea Britanie și în întreaga lume. Acum, cercetătorii speră că ar putea fi pe punctul de a face o descoperire similară care va alunga o pandemie.

Pilula antivirală a fost dezvoltată de la zero în timpul pandemiei actuale, a declarat Dafydd Owen, directorul de chimie medicinală de la Pfizer, la un simpozion privat al Diviziei de chimie a medicamentelor, desfășurat luna trecută.

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro