Data publicării:

Cum ar fi trebuit să se numească Berăria H din București astfel încât germanii să rupă ușa restaurantului / video

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Tembela Bohle: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-bere-estompare-1089932/
Fotografie de la Tembela Bohle: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-bere-estompare-1089932/

Cum ar fi trebuit să se numească Berăria H din București astfel încât germanii să rupă ușa restaurantului?

Cum ar fi trebuit să se numească Berăria H din București în viziunea jurnalistului Val Vâlcu? Berărhia H este „cea mai mare berărie-restaurant din sud-estul Europei, cu o terasă superbă situată pe malul lacului Herăstrău şi zone de bar, restaurant şi pub în interior”, spune conducerea restaurantului.

Cu toate acestea, România nu este cunoscută pentru litri de bere... din contră. România este cunoscută pentru vin. Rare sunt cazurile de exemplu, de nemți, care vor veni în țara noastră pentru a bea în contextul în care ei sunt recunoscuți că au cea mai bună bere.

Dar poate germanii ar veni la noi pentru vin, mai ales că străinii consideră că avem vinuri de calitate.

„Localul din Parcul Herăstrău se numește... Berărie. Este o chestie orientată pentru publicul de localnici, adică pentru români. Că doar nu vine lumea din Germania să bea bere la Berăria H din București. Puteau să-l numească Vinărie. În România dă vinul pe afară, iar străinii spun că avem vinuri bune, de calitate bună”, a spus jurnalistul Val Vâlcu la DC News și DC News TV în emisiunea „Nod în papură”.

Vezi răspunsul integral la minutul 46:

Youtube video image

 

VEZI ȘI: Românii vor bere de sărbători

 

Românii intenţionează să achiziţioneze şi să consume în primul rând bere în acest an de sărbători, 49,3% dintre respondenţii unui studiu indicând acest tip de băutură ca fiind prima pe lista lor de băuturi alcoolice.

„Deşi sărbătorile de iarnă sunt asociate la nivel de percepţie mai degrabă cu consumul de vinuri şi spirtoase, anul acesta românii intenţionează să achiziţioneze şi să consume în primul rând bere, 49,3% dintre respondenţi indicând acest tip de băutură ca fiind prima pe lista lor de băuturi alcoolice.
Vinul este următoarea băutură aflată în lista intenţiilor de consum (35%), urmat de şampanie cu 15,1%, în timp ce băuturile spirtoase se află pe intenţia de cumpărare a doar 10,4% din consumatorii care au participat la acest sondaj", se arată într-un comunicat al Cognition.

 

„Analizând rezultatele studiului, aparent surprinzătoare este discrepanţa dintre aşteptările perceptuale şi ceea ce relevă datele: deşi consumul de bere este asociat predominant cu sezonul cald, iată că şi iarna aceasta consumatorii au declarat că va fi principala băutură aleasă pentru masa de sărbători - păstrând astfel, cu doar mici modificări, proporţiile din anii anteriori, dar şi din restul anului. Dincolo de puterea obişnuinţei şi de asocierea generică a produsului cu "potolirea setei", această preferinţă este susţinută şi de condiţiile economice mai dificile ale perioadei pe care o traversăm şi necesităţii unei optimizări a bugetului alocat, inclusiv pentru consumul de sărbători. Românii intenţionează să achiziţioneze şi alte tipuri de băuturi, dar atenţia la buget se vede în primul rând prin prisma prioritizărilor pe care le fac. Desigur, brandurile pot influenţa această intenţie de consum într-o anumită măsură prin tacticile promoţionale şi activările de sezon pe care le implementează în această perioadă" a declarat Claudia Archip, managing partner Cognition.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel