Data publicării:

Cum apare alergia la ambrozie și care este singura soluție pentru a scăpa de ea

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Cum apare alergia la ambrozie și care este singura soluție ca să scapi de ea / Foto: Pixabay
Cum apare alergia la ambrozie și care este singura soluție ca să scapi de ea / Foto: Pixabay

Află în articol cum apare alergia la ambrozie și care este singura soluție ca să scapi de ea.

De multe ori reacțiile la ambrozie apar și la persoane care nu se știau alergice. Acest lucru se poate întâmpla din cauza expunerii la cantități mari de ambrozie, acest lucru crescând riscul sensibilizării la polen. Pe de altă parte și o banală viroză poate influența, spun medicii.

"S-a dovedit că organismul se sensibilizează mai ușor și după o infecție virală a mucoasei respiratorii de exemplu. Foarte ușor se poate sensibiliza față de anumite substanțe din mediu. Chiar față de polen", a declarat Veronica Lazăr, profesor imunologie, în cadrul emisiunii Doctor de bine de la Pro Tv.

După ce crește această sensibilitate, organismul produce o cantitate mare de anticorpi, numiți imunoglobuline E. Acești anticorpi se atașează pe suprafața a două tipuri de celule imune și, în consecință, la orice expunere ulterioară la polen, apare reacția alergică.

Cum scăpăm de alergia la ambrozie

Pentru tratament sunt necesare doze standardizate de polen de ambrozie. Acestea vor determina sistemul imunitar să nu mai acționeze exagerat în momentul când simte polenul. Astfel, potrivit medicilor, imunoterapia cu alergen este singura terapie care poate modifica parcursul bolii.

"Imunoterapia cu alergen e singura terapie care poate modifica parcursul bolii pentru că schimbă răspunsul imun al pacientului, adică dintr-un pacient alergic îl transformă într-un pacient cu toleranță față de alergen, în special ambrozia. Cum realizează acest obiectiv? Pacientul începe să producă anticorpi buni, așa numit IGG. Apar celule care oferă protecție și un răspuns imun normal.

Noi prin această imunoterapie reversăm răspunsul imun și învățăm alte celule imune să producă anticorpi buni, protectori. IGG trec în circulație, captează alergenul. Imunoterapia dezvoltă o toleranță față de alergenul pentru care se face țintit terapia, dar și față de alte alergene și uneori față de infecții pentru că restabilește un răspuns imun corect", a explicat Carmen Bunu Panaitescu, medic primar alergolog.

Imunoterapia durează aproximativ trei ani, iar medicamentele nu sunt decontate prin Casa de Asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel