Data actualizării:
Data publicării:

Cum amenajăm camera școlarului. Andrei Samoil, arhitect "Visuri la cheie": Aceasta este o problemă foarte des întâlnită

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (olia danilevich)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (olia danilevich)

Andrei Samoil, arhitectul de la Visuri la cheie, emisiunea difuzată la PRO TV, a oferit câteva sfaturi pentru părinți privind amenajarea camerei școlarului.

Înr-un interviu pentru Spectacola, Arhitectul Andrei Samoil a oferit câteva sfaturi practice, la început de an școlar, pentru amenajarea locuinței, astfel încât cei mici să aibă un spațiu adecvat studiului. 

Pentru mulți copii, aceasta este o schimbare majoră a stilului. Vorbim despre cei care intră în primul lor an de școală, care vor avea, de-acum, teme pentru acasă. 

SPECTACOLA: Cum ar trebui să arate camera școlarului, astfel încât să creăm un mediu propice studiului?

Andrei Samoil: În primul rând, cred că este important să existe un birou de înălțimea potrivită, cu un scaun potrivit înălțimii copilului (reglabil, pivotant și comod). De asemenea, lumina (artificială sau naturală) ar trebui să-i vină din partea stângă pentru dreptaci sau dreapta pentru cei ce scriu cu mâna stângă. Foarte important este să existe desemnat clar spațiul de birou, separat de cel de joacă. Pentru cei ce folosesc mult tableta sau laptopul, este important să nu bată lumina direct în ecran. 

SPECTACOLA: Cum delimităm zona de joacă de cea de studiu?

Andrei Samoil: Este o întrebare foarte bună. Mai ales la cei din clasele primare, dacă zona de studiu se suprapune (vizual) cu cea de joacă, acestora le va fi greu să se concentreze la teme. Astfel, zona de studiu (biroul) nu ar trebui neapărat separată fizic de cea de joacă, dar este ideal să fie amenajată într-un colț al camerei, cu fața la un perete astfel încât să nu existe factori perturbatori în câmpul vizual al celui mic, și eventual în colțul opus locului în care are jucăriile preferate. 

SPECTACOLA: Dacă școlarul nu are camera lui proprie, o împarte cu frații sau cu părinții, cum am putea să-i amenajăm un spațiu pentru studiu, astfel încât să avem o atmosferă creativă, care să-l inspire la teme. 

Andrei Samoil: Aceasta este o problemă foarte des întâlnită. Eu aplic deseori ideea unui pat suspendat sub care amenajez zona de studiu. Dacă în cameră avem o înălțime liberă uzuală de 2,5 m, putem așeza patul la 1,7m de la podea și putem amplasa biroul, rafturi și un spațiu generos de depozitare în spațiul de sub pat. Este ușor utilizabil, salvează mult spațiu și zona de studiu este clar delimitată de restul încăperii.

Citește mai departe pe spectacola.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel