Cum alegi ochelarii de soare în funcție de nuanța pielii
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Photo by Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/photo/close-up-shot-of-a-woman-wearing-sunglasses-holding-red-flowers-9119613/
Photo by Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/photo/close-up-shot-of-a-woman-wearing-sunglasses-holding-red-flowers-9119613/
Ochelarii de soare pot fi un accesoriu șic, fapt pentru care îi poți folosi pentru a-ți scoate din anonimat orice ținută. 

Alegerea modelului perfect, însă, poate fi o misiune destul de dificilă, mai ales atunci când îți dorești să se potrivească și cu nuanța ochilor, cu forma feței, dar și cu nuanța pielii. În plus, există și numeroase modele, ceea ce face găsirea ochelarilor potriviți și mai dificilă.

Când vine vorba de alegerea ochelarilor de soare perfecți, poți ține cont de anumite criterii, printre care nuanța pielii.


Ochelari de soare pentru tonuri reci ale pielii

Nuanțele reci ale pielii pot fi identificare cu ușurință, căci în aceste cazuri, persoanele pot avea pielea mai sensibilă, astfel că sunt predispuse la arsuri solare. De asemenea, oamenii cu ochi albaștri sau verzi ori cei care au vene de culoare albastră în loc de verde au tonuri reci ale pielii. 

Astfel, în acest caz, ramele ochelarilor ar trebui să aibă culori deosebite, precum verde, violet, albastru, roz sau argintiu. În ceea ce privește culoarea lentilelor, aceste persoane pot miza pe tonuri de albastru, roz și argintiu. Astfel, alege ochelari de soare Vogue damă, care sunt disponibile în diferite modele, dimensiuni și chiar culori.

De asemenea, persoanele care au pielea deschisă la culoare ar trebui să evite ramele negre. Dacă își doresc, însă, un model cu rame închise la culoare ar trebui să opteze pentru variante mai soft, precum maro.

Ochelari de soare pentru persoanele cu tonuri calde ale pielii

Tonurile calde ale pielii sunt caracterizate de piele bronzată, de ochi căprui ori negri, precum și de vene verzi, spre deosebire de cele albastre.

Astfel, persoanele care au tonuri calde ale pielii ar trebui să opteze pentru rame ale ochelarilor de soare în tonuri de roșu, maro, bej, portocaliu, auriu sau chiar galben. Aceste nuanțe vor pune foarte bine în evidență culoarea pielii. De cealaltă parte, în cazul lentilelor, sunt recomandate culorile neon, deosebite, dar și tonurile de maro.

Există, însă, persoane a căror culoare a pielii este o combinație între cele două categorii mari, motiv pentru care ele ar trebui să opteze pentru rame în culori neutre. Chiar și cele nude sunt potrivite pentru ele, căci vor conferi un plus de strălucire. De asemenea, acestea arată bine cu aproape orice ținută, așa că nu va trebui să-ți faci niciodată griji că ochelarii aleși nu sunt din același ”film” cu ținuta aleasă.


Ochelari de soare pentru pielea închisă la culoare

Culoarea pielii tale este ciocolatie ori chiar neagră? Atunci ia în considerare ideea de a opta pentru rame în culori metalizate ori în tonuri de maro, coniac sau chihlimbar. 

În plus, dacă ai pielea închisă la culoare cu subton de albastru rece, poți miza pe ochelari cu rame în culori reci, precum albastru, negru sau maro închis.

Știm, alegerea ochelarilor de soare potriviți poate fi o sarcină destul de delicată, însă ia în considerare faptul că poți merge într-un magazin, unde consilierii te pot îndruma pentru a opta pentru un model potrivit pentru trăsăturile tale.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel