Cum alegi corect un ACVARIU. Unele sunt nocive și îți pot omorî PEȘTII
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cum alegi corect un ACVARIU. Unele sunt nocive și îți pot omorî PEȘTII / Foto: Pixabay
Cum alegi corect un ACVARIU. Unele sunt nocive și îți pot omorî PEȘTII / Foto: Pixabay
Află în articol cum alegi corect un acvariu pentru peștii tăi.

Nu orice acvariu este potrivit pentru peștii tăi. Unele dintre ele, deși sunt frumoase, pot fi nocive, avertizează specialiștii. Acvariile rotunde de dimensiuni mici, pot duce chiar la moartea peștilor. De aceea este important ca atunci când mergi la magazin să alegi un acvariu, să cumperi unul care are un vas dreptunghiular, care pot susţine şi un aparat de filtrare a apei. În acest mod, peștii tăi vor avea parte de suficient spațiu, dar și de oxigen din plin, relatează PRO TV.

„Într-un acvariu dreptunghiular avem un schimb optim de oxigen în apă, peştii pot înota liberi şi, dincolo de orice, putem instala sisteme de filtrare a apei. Folosirea unor acvarii rotunde poate fi considerată abuz faţă de animale.”, a explicat Emmanuel Dot, pet shop manager.

"Sunt drăguţe pentru copii, da, dar ucid peştii"

Peștișorii aurii, spre exemplu, atât de adorați de copii, pot să ajungă până la o vârstă de 30 de ani şi ating uneori o lungime de până la 25 de centimetri, dacă sunt ţinuţi în acvarii mari sau în iazuri. Din acest motiv este foarte important ce tip de acvariu le cumpărăm.

„Aceste acvarii rotunde sunt drăguţe şi ne place să le oferim cadou copiilor. Sunt drăguţe pentru copii, da, dar ucid peştii. În primul rând, sunt prea mici şi nu e suficientă apă. Şi, pentru că sunt rotunde, peştişorii încep să-şi piardă minţile mergând în cercuri. Când vorbim despre un acvariu care are o capacitate de doar câţiva litri e ca şi când am închide un om într-o cameră de 10 metri pătraţi fără ventilaţie. Nu ar fi prea plăcut şi la fel e şi cu peştii.”, a explicat Mathieux Lambeaux, CEO al unei companii franceze care comercializează acvarii pentru peşti.

În Europa, Germania şi alte câteva state au interzis deja bolurile pentru peşti. România nu are deocamdată o legislație care să stabilească ce tipuri de acvarii pot fi vândute în magazine. Și nu doar alegerea acvariului este importantă, ci și alegerea corectă a tipurilor de pești. Unii preferă să trăiască singuri, alții în grup, iar dacă peștii cumpărați nu sunt compatibili, ar putea să moară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel