Data publicării:

Cum ajunge vaccinul anti COVID din laboratoare la brațul tău

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Dacă te-ai întrebat care este parcursul serului anti Covid-19, de la fabrică și până la vaccinare, iată câțiva pași generali ce sunt urmați în acest proces. 

Parcursul vaccinului anti coronavirus, de la laborator și până la brațul persoanei ce urmează să fie injectată, este unul lung care necesită un lanț de transport atent gândit pentru a menține flacoanele la temperatura potrivită, scrie CNN

Iată cum funcționează acest proces:

Pasul 1: Producătorul vaccinurilor ambalează dozele în camioane. Tăvile cu vaccin sunt depozitate în cutii speciale, ambalate cu gheață uscată și echipate cu un senzor de temperatură și urmărire GPS.

Pasul 2: Camioanele respective se îndreaptă spre aeroport și cutiile sunt încărcate pe avioane de marfă și de pasageri. Pe avion, vaccinurile sunt depozitate în recipiente speciale de răcire, unele cu capacitatea de a regla temperatura și de a trimite o alertă dacă ceva nu este în regulă.

Pasul 3: Odată ce avioanele aterizează pe aeroporturile din întreaga lume, unele containere sunt depozitate în instalații speciale de frig, în timp ce altele sunt ambalate pe mai multe camioane pentru a se îndrepta spre spitale. 

Pasul 4: Lucrătorii din domeniul sănătății scot tăvile din cutii și le pun în congelatoare. Ulterior, încep apoi procesul de transformare a fiolelor în injecții, în cel mai scurt timp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel