Cum ajunge un tânăr în CEL. Modul în care se împacă politica și școala în contextul în care regulamentele din învățământ interzic politica / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: DC News
Foto: DC News
Andrei Nederi, președintele Clubului Elevilor Liberali, a spus cum se împacă școala cu politica.

Andrei Nederi, președintele Clubului Elevilor Liberali, a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre cum se împacă școala cu politica, pentru că regulamentele din învățământ interzic politica.

„Respectăm întru totul legislația, pentru că nu facem politică în interiorul spațiilor pentru învățare. În interiorul școlilor, liceelor sau universităților noi nu desfășurăm activități politice.

Tot ceea ce înseamnă activitatea membrilor în Clubul Elevilor Liberali se desfășoară în afara programului școlar și în afara spațiului unității de învățământ. De fiecare dată facem tot posibilul și ne îngrijim ca aceste lucruri să fie respectate întru totul.“, a spus Andrei Nederi.

„Ce faceți acolo, în afara școlii?“, a întrebat Val Vâlcu.

„În afara școlii, noi desfășurăm în primul rând întâlniri, ședințe, în care încercăm să identificăm nevoile comunității în care elevii trăiesc și unde își desfășoară activitatea. Părerea mea e că cel mai bine identifici o problemă din mijlocul acesteia. Tu trebuie să identifici ce lucruri ar putea fi îmbunătățite în mediul în care trăiești, în școala și comunitatea ta.

Asta încercăm noi să facem, să identificăm acele lucruri care trebuie îmbunătățite și să le propunem conducerii noastre și oamenilor care au o putere de decizie, de la administrația locală și până la cea centrală. Oamenii ascultă ideile noastre, iar în cazul în care se dovedesc a fi fezabile, să poată fi implementate în țara noastră“, a spus Andrei Nederi.

„Cum ajunge un tânăr în CEL? Este invitat, racolat?“, a insistat Val Vâlcu.

„Nu, încercăm să nu racolăm“, a replicat amuzat Andrei Nederi.

„Pe rețelele de socializare pe care tinerii le folosesc se găsesc formularele noastre de înscriere, în care ei își pot lăsa datele de contact, sunt invitați la un interviu, le facem o mică introducere, le arătăm formularul de adeziune, se consultă cu părinții, semnează acordul parental, iar apoi îi invităm la o ședință pentru a-i primi cu adevărat în familia elevilor liberali“, a mai spus Andrei Nederi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel