Cum ajung partenerii să caute validare în afara căsniciei. Radu Leca a explicat ce se întâmplă în creier
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
În cadrul emisiunii Ultrapsihologie moderată de Ramona A. Dumitru la DC News TV, psihologul Radu Leca a explorat complexitatea dinamicii relațiilor de cuplu și nevoia de validare personală.

Radu Leca a subliniat importanța validării în cadrul relațiilor de cuplu, afirmând că aceasta este esențială încă de la început.

„Validarea este cuvântul de la care se pleacă în această emisiune. Din secunda în care alegi să te căsătorești, ai senzația o perioadă lungă de timp că totalitatea lucrurilor pe care tu le faci în acel cuplu te reprezintă”, a explicat el.

La început, partenerul este perceput ca fiind cel mai bun și cel mai potrivit, însă, în timp, creierul se obișnuiește cu această persoană, vizualizând-o mai degrabă ca pe un membru al familiei decât ca pe un partener.

Evoluția percepției partenerului

„După o perioadă de timp, creierul se obișnuiește atât de tare cu acel om încât îl vizualizează drept frate-soră, membru al familiei, nu partener”, a spus Leca.

În acest punct, apare dorința de a explora și de a testa noi posibilități în afara relației. Creierul se orientează spre ceea ce Leca denumește „zonă de forare sau o zonă de testare a solului”, adică explorarea interacțiunilor cu alte persoane.

Citește continuarea pe DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel