Cum ajung nou-născuţii să fie dependenţi de droguri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Numărul nou-născuţilor din Statele Unite ale Americii care au simptomele dependenţei de droguri s-a triplat în ultimul deceniu, potrivit unui studiu publicat în revista American Medical Association.

Autor: Anca Murgoci

Experţii au descoperit că în anul 2009, aproximativ 13.500 de copii născuţi prezentau simptome de sevraj. Vinovate sunt mamele care cumpără analgezice fără prescripţie medicală. „Sindromul de abstinenţă neonatală este caracterizat de o gamă largă de simptome”, spun specialiştii. Printre acestea sunt incluse iritabilitatea crescută, tremurat, intoleranţă alimentară, convulsii şi probleme respiratorii.Majoritatea copiilor bolnavi urmează un tratament cu metadonă, un înlocuitor al opiaceelor, pentru a se putea vindeca de această dependenţă. Simptomele enunţate mai sus au apărut la aproximativ 70% dintre nou-născuţii care au fost expuşi la heroină sau metadonă în uter. Nu toţi bebeluşii ai căror mame au consumat substanţe periculoase au avut acele simptome.

Nou-născutul este dependent şi manifestă simptome de sevraj, imediat după naştere. Atunci când fătul este în uter primeşte elemente nutritive, dar şi substanţa de care este dependentă mama prin intermediul placentei. La momentul naşterii, copilul este separat de sursa de drog şi nu îşi poate administra singur substanţa care îi provoacă dependenţa.Ulterior, micuţii intră în sevraj. Cei născuţi cu astfel de probleme rămân spitalizaţi 16 zile, comparativ cu bebeluşii sănătoşi care stau doar trei zile. În anul 20122,  Centers for Disease Control and Prevention a avertizat că abuzul de analgezice în Statele Unite ale Americii a atins proporţii "epidemice". Supradoza de alagezice cauzeză moartea într-o proporţie mai mare decât heroina sau cocaina, informează BBC Mundo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel