Cum a stricat fosta Petromservice imaginea firmelor româneşti în Kazahstan - Videoconferinţa Jurnaliştilor Românilor de Pretutindeni - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cariera-de-marmura
cariera-de-marmura

Datoriile lăsate de fosta Petromservice în Kazahstan îi fac pe kazahi să se gândească de mai multe ori înainte de a mai bate palma cu un român. Aşa că firmele româneşti care doresc să intre pe piaţa din Kazahstan se lovesc de o mare problemă: imaginea proastă a mediului de afaceri din România, a dezvăluit, Nicolae Pluşkiş, preşedintele Asociaţiei „Dacia” din Kazahstan, la Videoconferinţa Jurnaliştilor Românilor de Pretutindeni, organizată de ziarul Impact (Montreal) şi radio Metafora (Seattle), în parteneriat cu DeCe News.

„Firmele ca Petromeservice au venit aici, au angajat, au început să facă lucrări bune, pe urmă au fugit, au lăsat datorii enorme şi nu ştiu dacă în momentul de faţă mai poate intra cineva pe piaţa din Kazakhstan din firmele române. Pentru prostiile pe care le-au făcut cei care au stat în fruntea firmei, merge o veste proastă despre toată România. Asta e foarte rău pentru ţară, pentru că piaţa din Kazakhstan este una enormă (...) Petromservice, care între timp s-a transformat în  PSV Company, a lăsat nişte datorii enorme. Au deschis o carieră, au luat utilaje, au spălat bani...Acum îi dă în judecată...Nu e bine pentru ţară, că poate mai vrea cineva să intre pe piaţă şi o să spună că românii nu sunt serioşi. Asta e problema cea mai mare“, a dezvăluit Nicolae Pluşkiş.

Controlată de firma cipriotă Elbahold Limited, despre care presa a scris că ar fi condusă de Sorin Ovidiu Vîntu, PSV  a fost nevoită să cesioneze, la începutul anului 2010, contractul de concesiune a unei cariere de marmură din Kazahstan. PSV Company, la vremea respectivă Petromservice, a intrat în afacerea cu marmură din Kazahstan în decembrie 2004, când a semnat un contract de concesiune privind extracţia marmurei de la zăcământul Kiljir, pe o perioadă de 25 de ani.

Citeşte şi:

Cum a jignit „Baconschi-1 milion de voturi“ jurnaliştii români din SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel