Cultură de cannabis de circa 200 de plante, în Mehedinți. Un bărbat a fost reținut
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Un bărbat a fost reținut, fiind cercetat pentru trafic de droguri de risc, după patru percheziții efectuate în județul Mehedinți, în noiembrie 2021. Bărbatul ar fi înființat, întreținut și recoltat o cultură de cannabis de aproximativ 200 de plante. 

"La data de 31.01.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.", arată un comunicat al DIICOT. 

"La data de 24 noiembrie 2021, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Mehedinți, fiind ridicate droguri de risc și diferite sisteme informatice.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, bărbatul în cauză ar fi înființat, întreținut și recoltat o cultură de cannabis de aproximativ 200 de plante, atât pentru vânzare, cât și pentru consum propriu.

La data de 31 ianuarie a.c., a fost pus în aplicare 1 mandat de aducere la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Mehedinți, privind pe bărbatul cercetat în cauză, iar în urma administrării probatoriului, față de persoana cercetată a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată unității de parchet competente cu luarea unei măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale  din cadrul Poliției Române.

În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.", precizează și  IGPR, într-un comunicat transmis marți, 1 februarie. 

S-a descins și în județele Timiș și Arad, pe 26 ianuarie a.c., la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc

"La data de 26 ianuarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 5 de percheziții domiciliare, în județele Timiș și Arad, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc.

Din primele cercetări a rezultat că un tânăr, de 30 de ani, din Timișoara, ar fi ridicat, de la o firmă de curierat, un colet conținând aproximativ 7,5 kilograme de droguri, din categoria celor de risc (cannabis), provenit din Spania, cu scopul de a le valorifica.

Polițiștii au ridicat întreaga cantitate de droguri, iar, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au fost conduse, pentru audieri, două persoane.

Față de tânărul de 30 de ani, din județul Timiș, a fost luată măsura reținerii, iar, ulterior, a fost prezentat Tribunalului Alba, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc.", arăta un alt comunicat al IGPR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel