Cui trebuie să mulțumim că din 15 mai 2021 stăm fără mască. A cui este victoria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fără mască din 15 mai 2021
Fără mască din 15 mai 2021
Klaus Iohannis a anunțat că de sâmbătă, 15 mai, nu vom mai purta măști în aer liber, cu câteva excepții, iar petrecerile private, cum ar fi nunți și botezuri, de la 1 iunie, se pot face cu 70 de persoane în aer liber și maximum 50 de persoane în interior. Iar dacă toți petrecăreții sunt vaccinați, nu mai este nicio limită la numărul invitaților.

Cui trebuie să mulțumim pentru măsurile de relaxare? A cui este victoria? A celor patru milioane de persoane vaccinate. Anti-vacciniștii ar trebui să le mulțumească vaccinaților că datorită lor nu mai sunt ”sufocați” de o hârtie agățată de urechi, că datorită lor pot face nunți și botezuri, astfel de petreceri fiind interzise până sâmbătă, 15 mai 2021.

Și asta în contextul în care nu s-au oferit joint-uri și bere ca în SUA. Românii nu au fost stimulați să se vaccineze cu mici, făină și ulei, au făcut-o pentru că le pasă și pentru că au vrut să se întoarcă la normalitate, pentru că au conștiință. Și pentru că s-au vaccinat nu au avut parte de niciun tratament special, niciun tratament diferit față de anti-vacciniști. Dar chiar și așa, s-au vaccinat pentru ei și ca să nu-și omoare mama, bunica, fratele diabetic. 

Cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem circula liber oricând, oriunde

Întrebat despre stimulentele pe care le oferă alte state și cele pe care le oferă România pentru a stimula vaccinare, premierul Florin Cîțu a spus că România oferă ”cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem circula liber oricând, oriunde”.

”Este cel mai bun stimulent. Nu cred că e nevoie de altceva”, a spus premierul.

SUA oferă stimulente de la bere în Chicago, până la joint-uri de marijuana în New York și Washington. Președintele Joe Biden a spus, de asemenea, că oferă un credit de finanțare pentru companiile care oferă zile libere.

În România, de cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate anunțată de Klaus Iohannis, începând de sâmbătă, 15 mai 2021, se bucură și vaccinații și anti-vacciniștii. Doar că aceștia din urmă oricând se pot duce să-și ia bunica în brațe și, în două săptămâni, s-o conducă la groapă. Dar până atunci, mulțumiți-le vaccinaților că stați fără mască. Și nu săriți că pandemia s-a încheiat. ”Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să respectăm măsurile care rămân în vigoare și trebuie să ne vaccinăm. Așa de simplu este”, după cum a zis ieri Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel