Urmărește emisiunea live
Cu aceste trucuri vei elimina mirosul de pește din casă, bucătărie, de pe mâini și de pe tocător
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cu aceste trucuri vei elimina mirosul de pește din casă, bucătărie, de pe mâini și de pe tocător. Sursa - pixabay.com
Cu aceste trucuri vei elimina mirosul de pește din casă, bucătărie, de pe mâini și de pe tocător. Sursa - pixabay.com
Dacă te chinuie problema mirosului urât de pește, iată câteva remedii naturiste pentru a-l elimina din încăperile casei și de pe mâini.

Bun, hrănitor, gustos, ușor, sărac în grăsimi și calorii, peștele este alimentul ideal de pus pe masă în fiecare zi. Cu toate acestea, unele gospodine evită să gătească pește, datorită mirosului pe care îl lasă în casă, mai ales, în bucătărie, pe mâini și pe vase. Din fericire, aceste trucuri sunt suficiente pentru a elimina mirosul de pește.

Nu există nicio îndoială că cea mai practică  și inteligentă metodă de a evita mirosul urât al peștelui de pe mâini este să folosești mănuși de protecție. 

Mucegaiul din dulapurile din bucătărie și din cele din baie va rămâne amintire cu aceste trucuri

Totuși, dacă nu vrei să porți mănuși, poți recurge la  câteva soluții naturale utile pentru această problemă. Cea mai bună metodă este dizolvarea moleculelor grase și mirositoare. Prin urmare,  substanțele acide, precum sucul de lămâie, sunt utile în acest scop.

Stoarce o lămâie și dă-te pe mâini cu zeama obținută. Mirosul va fi eliminat imediat. Cu jumătățile de lămâie din care ai stos zeama poți curăța blatul de bucătărie, cuțitele și tocătorul. La sfârșit, clătește totul cu apă fierbinte.

Cum să-ți cureți casa în 8 minute: urmează acest algoritm clar de acțiuni

Dacă problema este aceea a mirosului de pește în bucătărie sau în camerele casei, poți proceda așa. Închide bine ușile  bucătăriei și pe cele ale camerelor pentru a nu lăsa să scape mirosurile de pește prăjit. Odată făcut acest lucru, pentru a da o aromă plăcută bucătăriei în timpul gătitului poți folosi un deodorant natural.

Într-o cratiță se fierb niște  coji de citrice, precum lămâie, portocală, mandarină sau grapefruit, împreună cu câteva condimente. Acestea pot fi cuișoare, boabe de ienupăr, batoane de scorțișoară și frunze de dafin. Lăsat pe foc, acest amestec aromat va înlocui mirosul puternic de pește. Acest decoct se lasă la fiert 30 de minut, fără capac.

Știți de ce gospodinele pun sare în prag? Trucul care rezolvă o problemă pe care o avem cu toții

Acum că am văzut cum poți rezolvăm problema din casă, să trecem la un ultim sfat. Dacă în urma consumului de pește simți un gust neplăcut în gură, poți mesteca cardamon, care  va rezolva pentru totdeauna problema respirației urât mirositoare. Acest remediu poate fi folosit și de fumători pentru a combate mirosul de fum din gură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel