CSM: Raportul CE privind ridicarea MCV - un moment de referinţă în parcursul european al României
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto: CSM
foto: CSM
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, joi, că Raportul Comisiei Europene privind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) reprezintă 'un moment de referinţă' în parcursul european al României.

'Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de concluziile pozitive ale Raportului Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, prin care se constată îndeplinirea obiectivelor asumate de statul român. Acesta reprezintă un moment de referinţă în parcursul european al României, la a cărui realizare instituţiile din sistemul judiciar au avut o contribuţie esenţială', se precizează într-un comunicat al CSM.

Sursa citată menţionează că atât Consiliul, cât şi instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea au depus 'eforturi susţinute' care au condus la consolidarea eficienţei şi calităţii actului de justiţie, precum şi la întărirea independenţei sistemului judiciar.

'În acest context, Consiliul Superior al Magistraturii mulţumeşte judecătorilor şi procurorilor, dar şi personalului auxiliar de specialitate, toţi aceştia contribuind decisiv la rezultatul pe care România l-a obţinut, în pofida tuturor dificultăţilor cu care s-a confruntat sistemul judiciar în această perioadă', transmite Consiliul.

Totodată, CSM asigură întreaga societate de faptul că implicarea instituţiilor autorităţii judecătoreşti va rămâne în continuare aceeaşi, în scopul realizării unui act de justiţie subsumat garantării drepturilor şi libertăţilor cetăţeanului şi asigurării ordinii de drept. 

VEZI ȘI - Tache şi Ciuvică, declaraţii tari despre ridicarea MCV în România: Vărul mai mic al lui ONG este MCV / A fost făcut ca măciucă politică

Jurnalista Diana tache și  Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, au vorbit despre ridicarea MCV-ului pentru România. 

"MCV-ul a fost întotdeauna un instrument oarecare, politic, nicidecum nu și-a manifestat eficiența în ceea ce privește situația cu justiția. Cu sau fără acest Mecanism de Cooperare și Verificare, "MECEVE" - cum spune domnul Iohannis, am văzut că de ieri vărul mai mic a lui ONG este "MECEVE". Deci MCV-ul, Mecanismul de Cooperare și Verificare... justiția oricum este aceeași de 15 ani și, din punctul meu de vedere, funcționează și astăzi la fel ca acum 6 ani când MCV-ul era spurcat.

Mai prost nu spun că este, dar eu spun că nu este mai bun, adică nu cred că este vreun reglaj făcut în așa fel încât să facă justiţia mai bună",a  spus Diana Tache în cadrul emisiunii "Miercurea Neagră" de la DC NEWS.Mugur Ciuvică: MCV-ul a fost făcut de la bun început ca o măciucă politică

"Tocmai, dar nici nu a fost scopul MCV-ului să o facă mai bună. MCV-ul a fost făcut de la bun început ca o măciucă politică. Ăsta, Băsescu, în șmecheria lui cu Macovei, în 2005 a zis "băgăm noi MCV-ul și le dăm ăstora din România mutarea în plic pentru că schimbăm legile, le facem staliniste cu MCV cu tot, ca să băgăm dușmanii la pușcărie".

După care, s-au prins și ăștia de la Bruxelles că MCV-ul e bun ca măciucă și au folosit și ei chestia asta când au avut nevoie cu probleme în România că nu le convenea lor Dragnea, că nu le convenea nu știu cine. Acum ăștia văd că au reușit să îl scoată, vă spuneam că se anunță cumva. S-au meșteșugit pe acolo niște chestii, domnul Predoiu, ce e a lui e a lui, cu legile justiției... Ăla le-a făcut staliniste în 2009 sau când a fost atunci, a tăiat după aia Dragnea o bucățică din stalinism și a venit domnul Predoiu și a spus "mai punem puțin stalinism colo-colo, dar mai tăiem și de dincolo".", a intervenit Mugur Ciuvică. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel