Urmărește emisiunea live
Cseke Atilla a informat Comisia Europeană despre problemele României cu aprovizionarea cu medicamente
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cseke Attila, o nouă convorbire cu comisarul european pe Sănătate. A cerut sprijin medical.  Sursă foto: Facebook Cseke Atilla
Cseke Attila, o nouă convorbire cu comisarul european pe Sănătate. A cerut sprijin medical. Sursă foto: Facebook Cseke Atilla
Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a avut o discuție telefonică cu Stella Kyriakides.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a avut o convorbire telefonică, joi, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, oficialul CE oferind sprijinul Comisiei pentru sistemul sanitar din ţara noastră.

Potrivit MS, cei doi oficiali au discutat subiecte de interes pentru consolidarea răspunsului şi rezilienţei UE la criza sanitară determinată de pandemia COVID-19.

"Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, a oferit sprijinul Comisiei Europene pentru sistemul sanitar românesc", precizează sursa citată.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional, dar şi despre problemele existente în aprovizionarea cu medicamente a spitalelor şi în creşterea capacităţii necesare asigurării asistenţei medicale în secţiile ATI pentru pacienţii cu SARS-CoV-2, scrie Agerpres. 

Lucrăm activ pentru a sprijini România

„Astăzi l-am sunat pe ministrul Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, pentru a-mi oferi sprijinul pentru situația dificilă COVID19 din România.

Provocarea COVID19 rămâne foarte reală. Lucrăm activ pentru a sprijini România și toate statele membre care au nevoie“, a scris, pe Twitter, comisarul european.

Diversiune legată de Rafila: Au spus că eu nu sprijin vaccinarea. Nu e adevărat!

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, a vorbit, joi, despre vaccinare. 

Într-o discuție despre campania de vaccinare, Alexandru Rafila a declarat că "unii au încercat să facă o diversiune, să spună că eu nu sprijin vaccinarea." "Nu e adevărat", a punctat profesorul Alexandru Rafila. 

În continuare, Alexandru Rafila a spus la TVR 1 că "am fost și bolnav, m-am și vaccinat cu două doze. O să mă vaccinez și cu a treia doză în momentul în care o să am nevoie să mă vaccinez."

CNCAV: România a depășit 11 milioane de doze administrate

România a depășit joi 11 milioane de doze de vaccin anti-Covid administrate, potrivit raportărilor CNCAV. Astfel, au fost administrate până acum 11.001.299 de doze de vaccin.

De la începutul campaniei de vaccinare, 5.887.660 de persoane au primit prima doză, iar 5.608.918 au primit și a doua doză. De asemenea, 465.035 de persoane au primit a treia doză de vaccin.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinați aproape 68.000 de români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel