Crucea Roşie donează echipamente medicale pentru secţia ATI din Bagdasar-Arseni
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Agerpres
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Agerpres
Crucea Roşie Română donează echipamente medicale pentru monitorizarea funcţiilor vitale în secţia ATI din Bagdasar-Arseni.

Trei monitoare pentru urmărirea parametrilor fiziologici ai pacienţilor COVID şi o staţie de monitorizare a funcţiilor vitale au fost achiziţionate de Crucea Roşie Română, cu suportul unui lanț de hipermarketuri România, pentru secţia de terapie intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti.

În urma apelului primit de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, o companie a donat către Crucea Roşie Română suma necesară achiziţionării echipamentelor medicale de care cadrele medicale au nevoie în acest moment pentru secţia de terapie intensivă.

"Timpul este un factor decisiv în această luptă cu virusul SARS-COV-2, de aceea facem tot ce este posibil pentru a răspunde solicitărilor venite din partea unităţilor medicale, repede şi eficient. Mulţumim partenerului nostru care a răspuns cu promptitudine acestei solicitări şi ne-a sprijinit cu suma necesară achiziţiei de echipamente medicale", declară Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roşii Române.

Situația COVID-19 în România 

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.628.501 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.110 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.382.322 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 46.911 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 28.10.2021 (10:00) – 29.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 481 decese (237 bărbați și 244 femei), din care 1 anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.092. Dintre acestea, 1.875 sunt internate la ATI.

Aici poți citi BILANȚUL complet!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel