Criză la Chișinău: Premierul Vlad Filat și-a prezentat demisia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primul-ministru moldovean, Vlad Filat, a prezentat vineri demisia sa și a Executivului, după ce Guvernul a fost demis marţi printr-o moţiune de cenzură. Preşedintele moldovean Nicolae Timofti a anunţat că a luat act şi a semnat decretul prin care o acceptă, scrie gandul.info.

„În legătură cu exprimarea votului de neîncredere a Guvernului, prin adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură asupra activităţii Guvernului şi în conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul şase din Legea cu privire la Guvern şi ale articolului 118 din Regulamentul Parlamentului, prim-ministrul Vlad Filat a prezentat astăzi Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti demisia Guvernului”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Guvernul Vlad Filat al Republicii Moldova a căzut

Potrivit ediţiei online a publicaţiei Jurnal.md, preşedintele Timofti a anunţat că a luat act de demisia Guvernului Filat şi a semnat un decret privind acceptarea acesteia.

Prin acelaşi decret, şeful statului a dispus ca Guvernul demisionar să îndeplinească funcţia de administrare a treburilor publice până la formarea unui nou Executiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel