Rocada guvernamentală, momentul intrării într-o criză politică? Chirieac: Știm ce face doar jumătate din Guvern. Preia dl. Ciolacu funcția de premier sau nu?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Greva din învăţământ continuă. Există, însă, şi posibilitatea unei crize în plan politic. Premierul Nicolae Ciucă spune că îşi va da demisia vineri, 26 mai, deşi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat suspendarea negocierilor pentru noul Guvern până la rezolvarea neliniştilor sociale şi a grevelor. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit pe acest subiect la România TV şi a spus că, pe plan politic, este nevoie de declaraţii din partea lui Marcel Ciolacu, pentru a fi clarificată situaţia. 

"Faţă de declaraţia domnului Ciucă, este absolută necesară o declaraţie politică a lui Marcel Ciolacu. Noi acum ştim ce face jumătate din Guvern, adică partea PNL-istă. A spus clar domnul prim-ministru, vineri îşi dă demisia. Partea PSD-istă a Guvernului ar trebui să dea o declaraţie oficială, fără echivoc. Preia dl Ciolacu funcţia de prim-ministru sau nu? Poporul român merită clarificări. Dacă o preia, ce va urma? Cu greva profesorilor, cu pensiile speciale, cu pensiile normale, cu salarizarea bugetarilor, cu banii din PNRR. 

Este informaţia acestei dimineţi, 9 miliarde de euro sunt în risc de dezangajare. Pierdem banii ăştia de la UE. Decât nouă miliarde, ca să citez un clasic în viaţă. De ce se întâmplă aceste lucruri? Dacă domnia sa, Marcel Ciolacu, nu preia funcţia de premier şi spune că sunt probleme venite din guvernarea PNL din 2019 încoace şi vrea ca PNL să le rezolve până la predarea conducerii către PSD, este o declaraţie menită să dea sens societăţii. Dar până acum avem doar declaraţiile domnului Ciucă. Domnul Ciolacu nu a făcut alte declaraţii, cu excepţia postării de pe Facebook că se amână rotativa din cauza grevei profesorilor", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

"Deci ne aşteptăm la o criză politică, după cea socială, cu datele pe care le avem, nu? Dacă nu vine dl Ciolacu să ne lămurească...", a intervenit Dragoş Bistriceanu, moderatorul emisiunii. 

"Păi e singurul care poate să ne lămurească. Vedeţi că domnul Iohannis nu se bagă, mai ales că aici e vorba de a construi ceva, nu de a merge în geacă roşie la demonstraţii neautorizate. Dinspre partea PNL-istă vin multe semnale confuze, dar eu îl iau în seamă doar pe Nicolae Ciucă. Fiecare vorbeşte ce crede, că de aia e partid liberal. Dar din partea social-democrată e nevoie de o declaraţie care să ne lămurească. Altfel, pe lângă toate crizele suprapuse acum în România, intrăm şi într-o criză politică?", a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel