Criza din spitalele României ajunge în presa străină. Le Figaro, reportaj tulburător despre țara noastră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Criza din spitalele României ajunge în presa străină. Le Figaro, reportaj tulburător despre țara noastră / Foto: Captură video Realitatea Plus
Criza din spitalele României ajunge în presa străină. Le Figaro, reportaj tulburător despre țara noastră / Foto: Captură video Realitatea Plus
Criza sanitară din țara noastră este subiect de discuție și în presa străină.

În timp ce multe țări europene au parte de măsuri de relaxare, dar și de liniște, datorită campaniilor de vaccinare, în România valul patru al pandemiei a devenit un dezastru. Criza sanitară din țara noastră a ajuns și în atenția presei internaționale. Jurnaliștii de la "Le Figaro" au realizat un reportaj despre situația spitalelor supraaglomerate și eșecul campaniei de vaccinare. Și televiziunea americană CNN a difuzat un amplu material despre țara noastră, lovită în plin de COVID-19, transmite Realitatea Plus.

"România este una dintre statele membre UE cu cei mai puțin oameni vaccinați anti-COVID, în timp ce țara se confruntă cu al 4-lea val. În unele spitale, situația este atât de gravă încât pacienții au început să ocupe inclusiv holurile, din cauză că nu mai există paturi libere.", a scris presa franceză.

Preotul Vieru, în Le Figaro: Am fost dintre cei care au gândit că vaccinul nu este bun

Jurnaliștii de la "Le Figaro" au stat de vorbă cu mai mulți pacienți. Așa l-au cunoscut pe Georgică Vieru, un preot internat la Matei Balș care regretă că nu s-a vaccinat la timp.

„Am fost dintre cei care au gândit că vaccinul nu este bun, dar a fost o alegere greșită și vă spun foarte sincer că după ce voi termina acest travaliu al bolii voi fi una dintre persoanele care cu responsabilitate merg să-mi fac vaccinul”, le-a mărturisit preotul jurnaliștilor francezi.

Reportajul făcut de "Le Figaro" a fost preluat și de alte publicații sau posturi de renume din afară, inclusiv de CNN. Despre criza din țara noastră au scris și Politico, Euronews, Radio Free Europe, France24, Bloomberg, dar și alte site-uri cunoscute. În momentul de față, România se află în scenariul roșu. 

BILANȚ COVID, 9 octombrie 2021. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.346.240 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 3.598 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.172.139 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.019 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 191 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel