Critici și glume pe fondul schimbării numelui Facebook. Activistă: Vom experimenta distrugerea democrației americane într-un cadru distractiv
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Simon de la Pixabay
Imagine de Simon de la Pixabay
Activista americană Charlotte Clymer a reacționat după declarațiile controversate ale mai multor politicieni din SUA, pe fondul schimbării numelui companiei Facebook în Meta. 

Diverși politicieni din SUA au venit cu critici la adresa companiei, după anunțul lui Zuckerberg. Spre exemplu, Alexandria Ocasio-Cortez a numit compania „un cancer pentru democrație” și „o mașină de supraveghere și propagandă globală pentru stimularea regimurilor autoritare și distrugerea societății civile”.

Senatorul american Richard Blumenthal a susținut că schimbarea numelui nu a fost altceva decât un efort de a „deruta” și „distrage atenția”, dar, în cele din urmă, „nu va șterge ani de practici amăgitoare și nesocotirea vieții private, bunăstarea copiilor, răspândirea urii și genocid”, potrivit The Guardian

„Nu înțeleg oamenii care critică schimbarea numelui și viziunea Facebook. Acesta este un viitor interesant în care noi toți, conectați prin Metaverse, vom putea experimenta distrugerea democrației americane într-un cadru social distractiv și virtual.”, a scris activista americană Charlotte Clymer pe Twitter.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Guardian (@guardian)

Schimbarea, parte a unui rebranding de amploare 

Compania Facebook și-a schimbat numele corporativ în Meta, ca parte a unui rebranding de amploare. Modificarea se aplică doar companiei-mamă, nu și platformelor Facebook, Instagram și Whatsapp, potrivit BBC

La mijloc s-ar afla niște acuzațiile bazate pe documente scoase la iveală de un fost angajat. Frances Haugen a acuzat compania că pune „profitul peste siguranță”.

Amintim faptul că membri ai Congresului SUA au atacat marţi Facebook şi l-au acuzat pe CEO-ul Mark Zuckerberg că e în goană după profituri cât mai mari în timp ce face bravadă de siguranţa utilizatorilor şi au cerut autorităţilor de reglementare să investigheze afirmaţiile unei foste angajate că gigantul reţelelor de socializare afectează sănătatea mentală a copiilor şi alimentează diviziunile, relatează Reuters, potrivit Agerpres. (Vezi mai multe detalii, dar și cum se apără Zuckerberg, AICI.)

În 2015, Google și-a restructurat compania numindu-și firma mamă Alphabet, cu toate acestea, rebrandingul nu a prins, mai precizează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel