Cristiano Ronaldo a scăpat de acuzaţia pentru viol. „Dovezile erau fabricate”
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Facebook/CristianoRonaldo
FOTO: Facebook/CristianoRonaldo
Un judecător american a respins un proces pentru acuzaţia de viol împotriva lui Cristiano Ronaldo, deoarece avocatul acuzatorului s-a bazat pe dovezi fabricate.

Kathryn Mayorga susţine că fotbalistul de la Manchester United a violat-o la un hotel din Las Vegas în 2009. Ronaldo a negat acuzaţiile şi a ajuns la o înţelegere extrajudiciară cu starul în 2010 pentru 375.000 dolari.

Dar ulterior, ea a cerut mai mulţi bani de ordinul milioanelor de dolari, transmite BBC.

Mayorga a spus că, deşi a fost de acord cu înţelegerea la scurt timp după presupusul incident, trauma ei emoţională din acel moment nu i-a permis să participe la procesul de mediere şi s-a simţit presată să accepte oferta.

Înainte de a depune plângerea, avocatul doamnei Mayorga, Leslie Stovall, a primit informaţii şi documente care erau confidenţiale şi privilegiate, a scris judecătorul districtual american Jennifer Dorsey.

Judecătorul a spus că avocatul l-a rănit pe Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, purtându-se cu „rea-credinţă” prin utilizarea repetată a documentelor privilegiate furate pentru a urmări cazul.

Într-o hotărâre de 42 de pagini publicată vineri şi citată de AFP, judecătorul Dorsey l-a acuzat pe Stovall de „abuzuri şi eludare flagrantă a procesului de litigiu adecvat” şi a spus că, în consecinţă, „Mayorga îşi pierde oportunitatea de a urmări acest caz”. Anul trecut, un magistrat a recomandat respingerea cazului din cauza comportamentului lui Stovall.

Conform The Guardian, Mayorga este fost model şi profesor. Ea spunea că l-a întâlnit pe Ronaldo la un club de noapte şi s-a dus cu el şi alţi oameni la hotel, unde a susţinut că a agresat-o într-un dormitor.

Ea avea 25 de ani la acea vreme. El avea 24 de ani. Echipa juridică a lui Ronaldo nu contestă că Ronaldo s-a întâlnit cu Mayorga şi au făcut sex în iunie 2009, dar susţine că a fost consensual.

Mayorga a mers la poliţia din Las Vegas, dar ancheta a fost abandonată, deoarece nici nu şi-a identificat presupusul atacator şi nici nu a spus unde a avut loc incidentul, au transmis poliţia şi procurorii.

Ronaldo e pe cale să ajungă rezervă de lux la Manchester United

Cristiano Ronaldo nu ar putea să plece de la Manchester United chiar dacă clubul şi-ar dori acest lucru în această vară. Portughezul consumă o resursă uriaşă pe lista de salarii a Diavolilor Roşii, dar Erik ten Hag ar putea fi efectiv obligat să îl integreze în planurile sale pentru prima echipă.

Expertul portughez în probleme de fotbal Pedro Sepulveda susţine că dacă analizăm primele cuvinte ale olandezului în calitate de şef al lui Man Utd, păstrarea lui Ronaldo pe Old Trafford nu se va face cu dinţii strânşi.

Ten Hag s-a referit la el ca la „un gigant", adăugând că a fost un jucător important care a produs rezultate importante de când a revenit la club.

Dar Diavolii Roşii au fost puşi în strânsă legătură cu un eventual transfer al atacantului Darwin Nunez de la Benfica, a cărui sosire ar pune cu siguranţă în pericol locul de titular al lui Ronaldo.

Se pare că Liverpool este totuşi în pole position pentru a obţine semnătura jucătorului de 22 de ani, indiferent de situaţie, dar intenţia pare să existe, iar Ronaldo ar putea rămâne blocat la Manchester chiar dacă este efectiv coborât în ierarhie.

„Cu siguranţă va rămâne la Manchester United, pentru că nimeni nu va plăti pentru Cristiano Ronaldo", a declarat Sepulveda pentru Sky Sports. „Nu spun că nu merită banii, dar chestia este că, atunci când te uiţi la posibilităţi, la ce echipă ar putea juca Ronaldo dacă nu la Man Utd? „Sunt 100% sigur că, după ce se va întoarce la Man Utd, nu va juca niciodată pentru o altă echipă engleză.”

„Pe de altă parte există Real Madrid, dar nu cred că Florentino Perez vrea o revenire a lui Ronaldo. Te uiţi la PSG, cu un alt antrenor şi un alt director sportiv, nu prea cred că vor semna cu Ronaldo ca parte a noului lor proiect".

Ca atare, United ar putea rămâne cu o rezervă extrem de scumpă, având în vedere că contractul pe doi ani al lui Ronaldo se presupune că îi aduce în jur de 500.000 de lire sterline pe săptămână. Diavolii Roşii sunt pregătiţi să convoace o întâlnire cu agentul lui Nunez, Jorge Mendes, în încercarea de a-l deturna dinspre Liverpool, dar chiar dacă nu reuşesc, există încă şi alte ţinte de transfer care l-ar putea transforma pe Ronaldo într-o rezervă de lux, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel