Cristian Buşoi: România are la dispoziție fonduri fără precedent pentru prevenirea unor boli grave, în special a cancerului
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Europarlamentarul Cristian Buşoi vine cu veşti bune legate de finanţarea unor programe de sănătate.

"Prevenția salvează vieți! România are la dispoziție fonduri fără precedent din Programul European de Sănătate, EU4Health, pentru prevenirea unor boli grave și, în special, a cancerului. Lupta împotriva cancerului este o misiune asumată la nivel european și național, însă dincolo de planuri avem nevoie de acțiune.

Felicitări Mihaela Geoana, Fundației Renașterea și Centrului pentru Inovare în Medicină pentru că au reușit să reunească, astăzi, la evenimentul 'Eliminarea cancerului de col uterin. Vaccin screening, diagnostic și tratament' decidenți la cel mai înalt nivel din țară și din Europa, medici, reprezentanți ai industriei și ai pacienților, care sunt de acord să lucreze împreună împotriva acestei maladii.

În România, cancerul de col uterin ucide 2000 de femei, în fiecare an, deși este o boală care, diagnosticată la timp se poate trata. Avem și soluția: Programul EU4Health, care sprijină programele de screening și vaccinarea HPV. Pe lângă EU4Health, ne mai putem baza pentru finanțarea luptei împotriva cancerului pe Planul european privind cancerul și Misiunea de luptă cu cancerul din Programul de Cercetare al UE, Orizont Europa.

Scopul acestei misiuni anti-cancer este de a crește rata de supraviețuire la 75 % până în 2030, comparativ cu 47 % în prezent, acordând mai multă atenție prevenirii, tratamentului, îngrijirii pacienților cu cancer și a supraviețuitorilor, dar și reducerii inegalităților existe între și în interiorul statelor membre UE", transmite europarlamentarul PNL Cristian Buşoi printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Buşoi: 4 miliarde de euro pentru Planul European de Combatere a Cancerului

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a venit, recent, cu informaţii despre Planul European de Combatere a Cancerului.

"Dezbateri cu reprezentanții excelenților chirurgi oncologi din Europa despre Planul European de Combatere a Cancerului. Cu un buget de 4 miliarde de euro, Planul va folosi toate instrumentele de finanțare disponibile pentru combaterea cancerului, inclusiv noul Program de Sănătate al UE, EU4Health, Programul de Cercetare, Horizon Europe și Programul Digital Europe și va aduce împreună decidenți și specialiști din mediul public și privat pentru prevenirea, diagnosticarea, tratarea cancerului și îmbunătățirea calității vieții pacienților.

Îi mulțumesc prof. dr. Pompilio Piso pentru inițiativă și sunt recunoscător boardului Societății Europene de Chirurgie Oncologică (ESSO) pentru interesantele propuneri și sugestii. Misiunea ESSO este de a susține inovația și știința în practica oncologiei chirurgicale în beneficiul pacienților cu cancer.

ESSO dezvoltă standarde de îngrijire pentru pacienții cu cancer și militează pentru recunoașterea oncologiei chirurgicala ca specialitate, în țările în care acest lucru nu se întâmplă încă", transmite europarlamentarul PNL Cristian Buşoi printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel