Cristian Bușoi dezvăluie MAREA MIZĂ a României în vaccinarea anti-COVID
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Ro Vaccinare
foto Facebook Ro Vaccinare
În aceste zile, se discută în țara noastră despre facilitățile pentru cei vaccinați. Dincolo de aceste ”recompense”, miza în România e una diferită și mult mai mare. 

Cristian Bușoi a dezvăluit, în emisiunea ”Din culisele Europei”, realizată de Claudia Țapardel, că la nivel european se discută despre ”recompense” pentru cei vaccinați anti-COVID, ca parte din strategia de comunicare care încurajează vaccinarea împotriva coronavirusului. El consideră că o încurajare o reprezintă certificatul UE COVID care este aplicat de unele state membre sub forma unui ”certificat verde” de acces în cinematografe, teatre, evenimente mari, restaurante. 

În schimb, în România, alta e ”marea miză”. 

Cu privire la vaccinarea anti-COVID din România, europarlamentarul liberal Cristian Bușoi a spus că ”marea miză va fi să mergem către populația din mediul rural, aici rolul medicilor de familie este esențial”. 

EXCLUSIV  Vaccinarea anti-COVID din România, culise de la Bruxelles. Bușoi: O spun clar și răspicat. Am fi fost într-o situație mult mai dificilă

Vezi mai mult în video: 

Totuși, amintim că vineri se discută la nivelul Executivului României despre o relaxare diferențiată pentru cei vaccinați anti-COVID, de la 1 iunie. 

Vezi aici: Revenirea la normalitate, propunerile de pe masa Guvernului. Discuții-cheie, VINERI

Cu privire la certificatele verzi, Austria este țara care astăzi a făcut anunțul în acest sens. Marea Britanie și Italia aplică și ele astfel de facilități pentru cei vaccinați. 

Vezi mai mult aici: Pașaport verde digital, din 4 iunie, în Austria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel