Cristian Bușoi, cum vrea să dea lovitura la șefia PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cristian Bușoi și-a depus, luni, candidatura pentru fubcția de președinte al PNL cu moțiunea "PNL, partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică", moțiune semnată de 100 de liberali.

"Sunt de 21 de ani în Partidul Naţional Liberal şi pot spune că acum e cel mai important moment prin care trece partidul de când sunt eu membru. Noi toţi, dar mai ales cei care candidează la congresul din iunie trebuie să decidem încotro merge partidul. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcţie şi acesta este lucrul cel mai important care se va întâmpla în 17 iunie dincolo de alegerea unei echipe. (...) Cred că trebuie să ieşim din cutie, cred că trebuie să deschidem ferestrele şi să ne uităm în primul rând spre electorat. PNL trebuie să se schimbe, trebuie să fie un lucru foarte clar: dacă PNL nu se schimbă atunci nu va putea învinge Partidul Social Democrat şi mi-e teamă că PSD, în aceste condiţii, ar putea să câştige tot şi PNL nu va mai conta", a spus Buşoi. 

El a afirmat că, în calitate de membru PNL, a dovedit întotdeauna "seriozitate, ataşament şi o motivare foarte clară de a face o bună imagine" partidului. 

"Voi purta această campanie mergând către toţi membrii de partid, vorbind cu fiecare delegat în parte, fără atacuri şi fără adversităţi", a arătat liberalul. 

Buşoi a susţinut că este necesară o schimbare de mesaj, astfel încât economia şi fiscalitatea să redevină teme prioritare pentru PNL. 

"Fără economie, mesajul pe justiţie nu are niciun fel de forţă de convingere. PNL este împotriva populismului PSD şi PNL să vină cu măsuri foarte clare de care electoratul să ne lege şi cu care să ne identificăm - cota unică redusă, atragerea angajaţilor de la stat către privat, susţinerea investiţiilor şi contribuţii zero pentru noi locuri de muncă. PNL trebuie să redevină partenerul mediului de afaceri românesc. Este nevoie de o protecţie a statului român faţă de capitalismul românesc", a adăugat el. 

[citeste si]

Întrebat câţi preşedinţi de filiale au semnat moţiunea cu care candidează, Buşoi a arătat că are semnături din toate organizaţiile. 

"Sunt multe filiale care nu au luat o decizie, sunt preşedinţi de filiale care nu au semnat pe niciuna dintre moţiuni. Urmează o campanie de 30 de zile. Toate filialele aşteaptă să vadă moţiunile şi viziunea noastră şi am convingerea fermă că îi voi convinge pe cei mai mulţi dintre cei 5.000 de delegaţi şi voi deveni preşedintele PNL", a spus liberalul. 

Buşoi a susţinut că nu a avut discuţii "speciale" referitoare la candidatura sa la şefia PNL cu preşedintele Klaus Iohannis. El a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi "candidatul sistemului". 

"Eu sunt în PNL de la 18 ani. Eu candidez în numele şi cu sprijinul unei echipe de care sunt foarte onorat şi fără de care nu aş putea merge în această bătălie. Merg cu ideile mele proprii, merg cu viziunea mea despre viziunea PNL, merg cu personalitatea mea şi cu ce am dovedit până acum în interiorul partidului şi în funcţiile publice pe care le-am deţinut", a menţionat Cristian Buşoi. 

Zeci de liberali s-au aflat alături de Cristian Buşoi, luni, când acesta şi-a depus candidatura la preşedinţia PNL, printre aceştia numărându-se Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Leon Dănăilă, Lucia Varga, Răzvan Sava, Florin Alexe, Marin Anton, Mugurel Cozmanciuc, Claudia Benchescu. 

Senatorul PNL Leon Dănăilă a afirmat că susţine candidatura lui Buşoi deoarece a dus la îndeplinire obiectivele din funcţiile pe care le-a deţinut şi a arătat că speră ca acesta să se ridice la nivelul Brătienilor. 

"A avut până acum diferite funcţii (...) şi le-a dus la îndeplinire cu mult devotament astfel încât cred că va reuşi şi de această dată cu susţinerea noastră. (...) PNL a fost înfiinţat în anul 1875 şi a avut conducători de bază - fraţii Brătianu, Rosetti, Vernescu - care s-au situat la nivelul cel mai înalt. Sper ca domnul Buşoi, sunt sigur aproape, că va ajunge la nivelul acestora, va aduce România pe noi făgaşuri de progres şi civilizaţie. (...) Eu sper că o să se ridice (n.r. la nivelul Brătienilor). E singura persoană care în sfârşit are posibilitatea de a se ridica la nivelul acestora", a spus Dănăilă. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel