Cristi Balaj, fostul şef al ANAD, îi cere Simonei Halep să spună cine a trădat-o
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos - Cristi Vescan
Inquam Photos - Cristi Vescan
Simona Halep ar fi fost trădată, spune Cristi Balaj, fostul şef al Agenţiei Naţionale AntiDoping. Oficialul celor de la CFR Cluj spune că sportiva ar trebui să numească persoana vinovată de scandalul ei de dopaj. 

"Atât cât am reușit să citesc din mass-media, dar fără a ști toate detaliile din dosar, pot spune, în primul rând, că știu cum lucrează WADA și ce reguli impune tuturor membrilor afiliați, reguli care duc la pierderea  conformității dacă nu sunt respectate.

Chiar dacă nu am intrat niciodată în laboratorul din România al ANAD, știu ce reguli există în cadrul laboratoarelor acreditate la nivel mondial. Consider că este total greșit dacă cineva își imginează că cei de afară au ceva cu românii. Ei o privesc doar ca pe o sportivă. WADA nu acceptă pași greșiți ai sportivilor aflați la final de carieră, pentru că aceștia au fost pregătiți de multe ori, de-a lungul anilor, din punct de vedere anti-doping.

Pașaportul biologic este o descoperire greu de combătut. Și refuz să cred că se poate întâmpla în ziua de azi ca probele să fie contaminate. Îmi doresc să-și demonstreze nevinovăția la TAS. Dacă se va întâmpla să fie o sentință în defavoarea ei, consider că a fost păcălită sau, așa cum s-a exprimat ea, trădată. Singurul lucru ce-i mai rămâne de făcut este să spună cine a trădat-o!”, a declarat Cristi Balaj pentru Sport.ro

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj din partea tribunalului Sports Resolutions. Sportiva a anunţat că va ataca decizia la TAS şi a dat în judecată şi compania care a produs suplimentul care ar fi fost contaminat cu roxadustat, substanţa interzisă descoperită la testele antidoping. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel