Criptomonedele, respinse de băncile naţionale. Alexandru Elian: Afacere de sute de miliarde de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
dolari
dolari
Brokerul Alexandru Elian explică motivele care stau la baza reticenţei cu care băncile naţionale tratează domeniul criptomonedelor.

Brokerul Alexandru Elian, invitatul emisiunii "Jungla Urbană", de la DC News, care sunt motivele pentru care marea majoritate a băncilor naţionale avertizează populaţia asupra riscurilor tranzacţionării de monedă virtuală (criptomonede) şi nu reglementează acest domeniu.

"Aproape fără excepţie, băncile naţionale avertizează puternic împotriva criptomonezilor. Şi în România, şi în Anglia, Franţa, peste tot. Ele descurajează de ce? Pentru că, în marea majoritate a ţărilor, nu există un cadru legal clar care să ofere protecţie investitorului. Şi pentru că există această frică suplimentară de spălare de bani şi de alte riscuri. La mintea mea, nu există nicio diferenţă între tranzacţiile cu criptomonedă şi cele cu cash. Tot precum nu-mi interzici tranzacţiile cu cash, care iarăşi e complicat de unde vine, dar poţi să controlezi punctele de intrare. La fel poţi să faci şi cu criptomonezile, nu este extrem de complicat. Tranzacţiile cu aur, de exemplu: Austria vrea să reglementeze tranzacţiile cu Bitcoin identic cu tranzacţiile cu aur, pentru că le consideră, paradoxal, similare.

[…] Problema este că, pe de o parte, lumea este uşor speriată, iar pe de altă parte ţările care au început să reglementeze sunt cele care au trecut deja de sperietură, şi-au făcut socoteala că e un business de sute de miliarde de dolari acolo şi doresc să facă parte din această chestie în loc să fie speriate de acei bani. Mie mi se pare mai raţional", a declarat Alexandru Elian.

Urmăreşte aici declaraţiile lui Alexandru Elian:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel