Criptomonedele, reglementare. Alexandru Elian: Noi nu avem această noţiune
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Brokerul Alexandru Elian explică modul în care, de exemplu, Marea Britanie a gândit o modalitate de a reglementa domeniul criptomonedelor.

Brokerul Alexandru Elian, invitatul emisiunii "Jungla Urbană", de la DC News, a explicat modul în care Anglia şi celelalte ţări anglo-saxone, state cu tradiţie în ceea ce priveşte piaţa financiară, au gândit modalitatea de a reglementa domeniul criptomonedelor, acest fenomen care este privit cu reticenţă, chiar cu teamă de alte state. 

"În Anglia, în ţările anglo-saxone s-a inventat o noţiune de reglementare care se numeşte sand-box. O cutie de nisip precum cea în care părinţii îşi pun copiii să se joace, să facă un castel, sub supravegherea antentă a lor. Eu, o întreprindere care mă ocup de servicii financiare cu bitcoin mă duc şi mă înregistrez la autoritatea de reglementare, nu sunt reglementat, dar sunt sub reglementator. […]

După o vreme, acesta va emite reglementări, dar nu le va emite în absenţa realităţii, ci le va emite după ce a înţeles ce se întâmplă. A înţeles unde sunt riscurile, a înţeles unde sunt câştigurile şi le va emite într-un mod coerent.  Noi nu avem această noţiune.

Există o dorinţă a statelor cu tradiţie în domeniul financiar de a dezvolta acest proces, de a-l înţelege şi de a face din acest lucru un instrument investiţional serios", a explicat Alexandru Elian.

Urmăreşte aici declaraţiile brokerului Alexandru Elian:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel