Creșterea TVA distruge afacerile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hardearn-money-burn
hardearn-money-burn

Străinii nu vor mai vrea să investească în Romania, datorită creșterii TVA, ne anunță Consiliul Investițiilor Străini, într-un comunicat de presă

CIS este de părere că valoarea de 24% va fi una dintre cele mai mari valori din Uniunea Europeană și Guvernul ar trebui să aibe un pachet de măsuri care să compenseze efectul negativ al acestei majorări.

De asemeanea, în comunicat se explică faptul că inflația va crește, ceea ce va duce la o scădere consumului, deci la încetinirea creșterii economice.

Totodată CIS își arată nemulțumirea vis-a-vis de timpul foarte scurt în care agenții economici sunt nevoiți să implementeze măsura, motivând că firmele folosesc programe speciale și complexe, iar o astfel de schimbare necesita mult timp.

CIS are 117 companii membre ale căror investiţii cumulate în România ajung la aproximativ 30 miliarde euro. Această sumă reprezintă aproape două treimi din totalul investiţiilor străine directe realizate din 1990 până în prezent. Contribuţia la PIB al companiilor cu capital străin care activează în România este de 30%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel