Data publicării:
Cremșnit cu vișine. Rețeta fabuloasă plină de savoare. De-li-cios!
Da, există o variantă de cremșnit cu vișine. Și, cu siguranță, este delicioasă! Iată rețeta explicată pas cu pas.
Ingrediente:
- foi aluat tip foietaj 2 buc
- frişcă lichidă neîndulcită 800 ml
Crema de vanilie
- ouă 8 buc
- zahăr 200 g
- făină 100 g
- lapte 1 litru
- zahăr vanilat 2 pliculeţe
- amidon porumb 20 g (3 linguriţe)
Sosul de vişine
- vişine 800 g
- zahăr 150 g
- apă 50 ml
- amidon de porumb 15 g (2 linguriţe)
Cum se prepară
Spălaţi bine vişinele şi scoateţi sâmburii. Într-un castron amestecaţi vişinele cu zahărul şi amidonul de porumb. Puneţi-le într-o cratiţă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute. Amestecaţi din când în când. Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Pe un blat presăraţi făina şi întindeţi foile de aluat să se potrivească cu dimensiunea tăvii de cuptor, potrivit delicatese.net. Înainte să le băgaţi în cuptor înţepaţi cu o furculiţă foile să nu se umfle prea tare. Coaceţi cele două foi timp de 15 minute la 210-220 grade. Trebuie să devină aurii dar să nu se ardă. Scoateţi foile şi lăsaţi-le să se răcească. Separaţi gălbenuşurile de la 8 ouă.
Puneţi zahărul peste gălbenuşuri şi amestecați cu mixerul până se albeşte puţin. Adăugaţi apoi câteva linguri de lapte, făina şi amidonul. Mixaţi din nou până se omogenizează. Într-o cratiţă puneţi laptele la fiert. Când începe să fiarbă, daţi focul la minim şi adăugaţi compoziţia preparată anterior. Amestecaţi cu o spatulă sau un tel continuu. Când s-a îngroşat (aproximativ 2-3 minute), opriţi focul, adăugaţi esenţa de vanilie şi mai amestecaţi de câteva ori.
Lăsaţi crema să se răcească.Tăiaţi una din foi în 9 pătrate egale. Luaţi partea mai rumenită de pe fiecare pătrat şi puneţi-o într-un castron. Le vom mărunţi şi folosi la final că strat de decor. Peste blatul rămas întreg turnaţi şi nivelaţi crema de vanilie. Puneţi apoi pătratele de la cea de-a doua foaie deasupra, dar cu spatele în sus. Turnaţi sosul de vişine peste şi împrăştiaţi uniform.
Întindeţi apoi peste vişine 800 ml de frişcă, apoi adăugaţi blatul mărunţit anterior. Lăsaţi la frigider peste noapte.
Cei de la Delicatese explică rețeta pas cu pas aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News