Data publicării:

Creditul ieftin, cu dobânda integral suportată de stat. Ratele sunt foarte mici

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Raten-Kauf
Foto: Pixabay, de Raten-Kauf
Există pe piață un credit cu dobânda suportată integral de stat. 

Este vorba despre Student Invest, dar și despre Family Start. Principiul este același: statul român susține, prin aceste credite, tinerii să-și plătească studiile, dar și să-și întemeieze o familie, fără teama zilei de mâine. Ei își vor putea plăti, în baza unor rate lunare mici, atât taxa de studii, dar și cheltuielile pentru nuntă, de exemplu. 

Credit pentru studenți

Student Invest este un credit de nevoi personale destinat plății taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau a achiziției de cărți. Sumele se utilizează în baza documentelor justificative prezentate la decontare sau cu plata directă a furnizorului pe baza documentelor justificative. 

Studenții pot face un împrumut de până la 10.000 de euro pentru a-și plăti facultatea, chiria în anii de școala sau alte cheltuieli. În cazul unui împrumut maxim de 50.000 de lei, pe 10 ani, rata este de 400 de lei, pentru studenți. Dacă studentul nu are niciun venit, el trebuie să meargă la bancă cu orice codebitor dorește, fie că e vorba de o rudă, fie că e vorba de un prieten. 

Credit pentru tinerele familii

La fel ca Student Invest, Family Start este un credit de nevoi personale cu dobânzi subvenționate și garanții de stat pentru evenimentele importante din viața familiei tale, cum ar fi nunta, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie. Și-n acest caz sumele se pot utiliza pe baza documentelor justificative prezentate la decontare sau cu plata directă a furnizorului pe baza documentelor justificative. 

Pentru tinerele familii, creditul maxim se ridică la 75.000 de lei. Rata lunară, în acest caz, ajunge la 700 de lei. În cazul acestora din urmă, ”cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate. Și trebuie să vină cu acele propuneri de cheltuieli pe care le vor face din aceste credite. Sunt programe neacoperite de alte produse bancare", a precizat Andreea Surcel, Fondul Român de Garantare, conform Antena 3. 

Din acest an, plafoanele pentru Student Invest şi Family Start vor creşte, de la 50.000 lei la 75.000 lei pentru Student Invest şi de la 75.000 lei la 150.000 lei, la Family Start. 

Fie că ești student, fie că ești membru al unei tinerii familii, banca îți va oferi un grad maxim de îndatorare, fiind obligatoriu să ai un istoric favorabil la biroul de credit, pentru a putea fi eligibil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel