Data publicării:

”Am să vă spun ceva foarte deschis și sincer”. Adevărul despre mâncarea de pe vremea lui Ceaușescu: Am asistat și înainte de Revoluție, și după

Autor: Irina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Comparația cu perioada lui Nicolae Ceaușescu e încă vie în societatea românească. Dar cât e mit, cât e realitate? 

”Astăzi, avem magazinele pline, dar nu avem bani. Atunci, nu aveam bani, dar aveam mereu ce pune pe masă. Astăzi, țara e plină de asistați sociali, oameni care nu vor să muncească. Atunci, îi lua de pe stradă și-i punea la muncă...”. De peste 30 de ani, controversata ”Epocă de Aur” a lui Nicolae Ceaușescu încă-și păstrează vie amintirea în societatea românească, prin comparație. Vremurile de acum vs. vremurile de atunci, de la haine, mâncare, locuințe, locuri de muncă șamd, revin în atenția publică frecvent. 

Abordând unul dintre subiectele de mai sus, cu un om care a cunoscut procesarea preparatelor și înainte, și după Revoluție, jurnalistul Mihai Ciobanu l-a întrebat pe Dragoș Frumosu, președintele SINDALIMENTA, despre mâncarea de acum vs. cea de atunci. Cât este mit și cât realitatea când părinții sau bunicii noștri spun că mâncarea de atunci era mai sănătoasă? 

Iată ce notează DCNewsTV: 

Dragoș Frumosu, președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară (SINDALIMENTA), a discutat despre diferențele dintre produsele alimentare din perioada comunistă și cele de după Revoluție, în ultima ediție ”Totul despre bani”. 

”Pentru că vorbeați mai devreme de calitatea produselor… e un mit acesta că erau produsele mai bune pe vremea lui Ceaușescu? Te uiți pe rețelele sociale și vezi că mulți spun: «Domnule, era cu soia, dar nu era cu E-uri; era totul mult mai gustos; era salamul mai salam decât în ziua de azi». E un mit sau e o realitate?”, a ridicat problema Mihai Ciobanu, moderatorul emisiunii. 

„Am să vă spun ceva tot foarte deschis și sincer. Până în Revoluție am început activitatea și, după Revoluție, câțiva ani buni, în vechiul abator al Bucureștiului. Am asistat la producerea preparatelor și înainte de Revoluție, și după Revoluție.... 

Vezi mai mult pe DCNewsTV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel