Data actualizării:
Data publicării:

Creatura rară, care poate trăi 500 de ani, descoperită în ocean. Pescarii sunt uluiţi: "N-am mai văzut niciodată aşa ceva!"

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Un exemplar de rechin de Groenlanda, în mod clar rătăcit, a fost identificat în apropierea coastelor Belize, în America Centrală.

Un rechin de mari dimensiuni, de regulă întâlnit în adâncurile apelor înghețate ale Arcticii, a fost văzut înotând în apele calde ale Caraibelor, fapt care a stârnit uimirea comunității științifice. Această descoperire a avut loc în timp ce o echipă de cercetători se afla pe o ambarcațiune pentru a captura și marca rechini tigru, relatează Mirror.

Devanshi Kasana, studentă la doctorat la Universitatea Internațională din Florida, face parte din echipa care colabora cu pescarii locali în momentul în care a observat un pește la capătul undiței lor, un exemplar care părea „o creatură destul de leneșă”.

„Inițial, am avut convingerea că se poate să fie altceva, poate un rechin cu șase branhii, cunoscut în apele adânci din apropierea recifelor de corali. Am realizat că este ceva deosebit, iar aceeași impresie au avut și pescarii, care nu se mai întâlniseră cu așa ceva în toate anii lor de pescuit”, a povestit Devanshi Kasana.

Kasana a făcut o fotografie misteriosului animal și a trimis-o consilierului său, care a spus că părea a fi un rechin de Groenlanda, lucru care a fost confirmat de experți. O altă posibilitate este că ar putea fi un hibrid între un rechin de Groenlanda și un rechin somnoros de Pacific. Omar Faux, un pescar de pe vas, a declarat: „Întotdeauna sunt entuziasmat să-mi fixez linia de adâncime pentru că știu că acolo jos sunt lucruri pe care nu le-am văzut încă în Belize, dar nu m-am gândit niciodată că voi prinde un rechin de Groenlanda. N-am mai văzut niciodată aşa ceva!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel