Creatorul francez Nicolas Ghesquiere, directorul de creaţie al Louis Vuitton, respinge orice asociere cu Donald Trump
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Creatorul colecţiilor pentru femei al brandului francez Louis Vuitton, Nicolas Ghesquiere, a refuzat ''orice asociere'' cu Donald Trump, după prezenţa preşedintelui american la inaugurarea unui nou atelier al casei de modă în Texas săptămâna trecută, relatează AFP, scrie Agerpres.

Cu mesajele #trumpisajoke (Trump este o glumă) şi #homophobia, creatorul star al Louis Vuitton a postat pe contul său de Instagram melodia High Energy, hit al anilor 1980 şi imnul comunităţii LGBT, interpretată de Evelyn Thomas.

"Împotriva oricărei acţiuni politice. Sunt un designer de modă care refuză această asociere", a scris el.

Contactată joi de AFP, conducerea companiei Louis Vuitton a refuzat să comenteze.

Toate comentariile la postarea de pe Instagram a lui Nicolas Ghesquiere au fost şterse, inclusiv cel al manechinului transgender Teddy Quinlivan, care a colaborat de mai multe ori cu Louis Vuitton şi i-a mulţumit lui Ghesquiere pentru că se află "de partea corectă a poveştii".

Vanessa Friedmann, critic de modă al New York Times, a declarat la rândul său că alţi designeri ai Louis Vuitton şi figuri din lumea modei au aplaudat postarea lui Nicolas Ghesquiere.

Alături de proprietarul retailerului de bunuri de lux LVMH Bernard Arnault, Donald Trump a inaugurat noul atelier Louis Vuitton la Alvarado pe 18 octombrie, salutând o investiţie de "50 de milioane de dolari" din partea grupului francez. Omul de afaceri, al doilea cel mai bogat om din lume, şi preşedintele american, se cunosc de mulţi ani.

Louis Vuitton, emblema gigantului LVMH şi primul brand de lux din lume, are deja două ateliere de articole de marochinărie pe teritoriul american, în California. Producţia lor de genţi şi articole din piele este rezervată pieţei americane. Grupul de lux realizează un sfert dintre vânzările sale în Statele Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel