Cozi interminabile la granița anglo-franceză. Transportatorii vor fi testați / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Din cauza noii tulpini de coronavirus, granița anglo-franceză a devenit suprasolicitată de mii de transportatori. Priti Patel, ministrul de Interne de la Londra, a declarat că se are în vedere testarea tuturor transportatorilor.

Chiar în aceste momente, la granița dintre Marea Britanie și Franța sunt cozi interminabile de camioane. Franța vrea să anunțe o redeschidere limitată a frontierelor pentru traficul britanic, întrucât guvernul de la Londra a declarat că elaborează planuri pentru a testa toți șoferii de camioane care transportă mărfuri prin Canalul Mânecii.

Ministrul de interne britanic, Priti Patel, a declarat că guvernul vorbește cu autoritățile franceze despre testarea tuturor transportatorilor care părăsesc Marea Britanie, deoarece ea a confirmat că peste 1.500 de camioane au fost blocate în Kent marți dimineață.

Cozile s-au format de când Franța a impus interzicerea oricăror mărfuri care intră în țară din Marea Britanie, declanșând planuri de criză guvernamentale la Dover și alte puncte majore de acces dinspre Marea Britanie. „Punerea în aplicare a acestor teste poate avea loc destul de repede, dar în ceea ce privește detaliile, acest lucru este discutat atât de secretarul de transport, cât și de omologul său, așa că nu vreau să speculez în ceea ce privește natura testarea și cât de curând poate fi pus în funcțiune ”, a mai spus ministra de Interne, potrivit TheGuardian.

VEZI ȘI: SUTE de oameni, printre care și români, sunt BLOCAȚI la granița Marii Britanii cu Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel