Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect.JPG
Covorașul din baie, incubator pentru mucegai și bacterii. Cum trebuie să-l spălați corect.JPG
Mulți cred că toaleta este zona din casă, considerată incubator pentru microbi și bacterii.  

Dar această părere este total greșită. Covorul din baie este obiectul plin de bacterii și microbi. Unele studii au demonstrat că acest element al interiorului poate deveni un pericol pentru sănătatea noastră.

Atunci când faceți curățenie în baie, nu trebuie să neglijați covorașul, care trebuie spălat regulat. În caz contrar, există riscul apariției ciupercilor și a mucegaiului. 

Gospodinele cu experiență recomandă curățarea covorului la fiecare 2-3 săptămâni. Un produs din microfibră poate fi spălat la mașină la temperatură scăzută (30-40 de grade).

Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape: iată o metodă ideală

În acest caz, este important să adăugați un detergent moale de rufe. Covorașul din baie se usucă într-un loc răcoros. Iarna, poate fi scos pe balcon sau în curte.

Și covorașele din cauciuc pot fi, de asemenea, spălate. Dar este important să rețineți că temperatura apei nu trebuie să depășească 40 de grade, altfel covorul se va deteriora.

Vezi și:

 

Redă robinetului strălucirea de odinioară. Trucul pe care îl știu doar instalatorii

 

Robinetele cromate ne încântă întotdeauna cu strălucirea lor. În timp, însă, robinetul cromat din baie își pierde frumusețea de odinioară.

Prin urmare, gospodinele sunt în căutarea soluțiilor cu ajutorul cărora pot reda strălucirea unui robinet cromat. O soluție bună ar fi restaurarea produselor cromate, folosind tehnici și metode testate în timp.

Pentru o curățare de înaltă calitate, puteți contacta specialiști, care vă vor ajuta la refacerea acoperirii instalațiilor sanitare din casă. Cu toate acestea, puteți folosi trucuri care vă vor ajuta să faceți față acestei sarcini în câteva minute.

Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic

Unul dintre cele mai eficiente mijloace de a reda strălucirea robinetelor este o soluție de apă și săpun.Calitatea și calitatea săpunului nu contează,  dar este importantă concentrația lui în apă. Cu cât mai mult săpun veți pune în soluție, cu atât mai rapid și mai ușor veți rezolva problema.

Pentru acest lucru, cel mai bine este să folosiți săpun de rufe, care trebuie dat prin răzătoare și dizolvat în apă caldă. Proporțiile nu sunt fixe: puneți mai mult săpun, deoarece nu veți greși.

Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute: este foarte simplu

O altă modalitate este să folosiți cretă, pastă de dinți și amoniac. Amestecați cretă zdrobită cu pastă de dinți și amoniac pentru a obține o pastă. Aplicați pasta pe robinet și, după 10 minute, frecați cu un burete. După o astfel de curățare, chiar și cel mai murdar robinet va străluci.

Păstrați robinetele uscate! Această metodă, considerată cea mai bună, va păstra aspectul produsului cromat. În plus, puteți acoperi robinetele cu un strat subțire de ceară.

 

Vezi și:

 

Spală draperiile fără să le dai jos de pe șină: sfaturi utile pentru gospodine

 

Curățarea draperiilor este o sarcină dificilă. Draperiile trebuie date jos de pe șină, puse în mașina de spălat, apoi trebuie călcate și, la final, agățate la locul lor. 

Dar, pe lângă funcția estetică și cea de protecție, perdelele provoacă multe probleme când este vorba despre îngrijirea lor. 

Scapă de mucegaiul din jurul ferestrelor cu mijloace ieftine și eficiente

Află cum poți curăța draperiile fără a le îndepărta de pe șină. Cel mai simplu mod de a menține draperiile curate presupune să le scuturi în mod regulat. Fă această procedură o dată pe săptămână și vei scăpa de praf pe draperii.

Poți încerca să curăți draperiile cu un aparat de curățat cu abur. Astfel, aburul va pătrunde între fibre și va dizolva moleculele de murdărie. Dar nu uita că nu poți curăța cu abur draperiile din catifea sau cele din țesături delicate.

Perdelele pot fi curățate cu ușurință și cu un aspirator. Dar vei avea nevoie de o duză specială pentru aspirator, o perie sau o cârpă moale. Aspiratorul trebuie să fie pornit la putere minimă, în acest pânza nu va fi trasă în țeava aspiratorului. 

Trusa de prim ajutor de pe pervaz: iată plantele pe care trebuie, neapărat, să le cultivi

Dacă totuși ai decis să speli draperiile grele, iată câteva sfaturi care te vor ajuta. În primu rând, trebuie să acorzi atenție compoziției țesăturii și caracteristicilor spălării, indicate pe etichetă.

De exemplu, perdelele din tul subțire trebuie să fie spălate în apă rece și călcate cu un fier de călcat abia cald, iar pentru perdelele de catifea setează  programul - spălare delicată. Prin urmare, te sfătuim să studiezi cu atenție eticheta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel