COVID-19, un NOU SIMPTOM. Medicii sunt ÎNGRIJORAȚI. "Indice RIDICAT de suspiciune"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicii au descoperit un nou simptom al COVID-19. 

Medicii din Pune, India, au identificat nou simptome ale COVID-19. Totul vine după ce doi bărbați s-au prezentat la spital cu simptome gastrointestinale, mai exact, "cu mari dureri de stomac și nu au mai putut să se miște", dar fără simptomele specifice COVID-19 precum febra sau tusea, transmite Times of India.

Mai mult, un alt pacient a avut vărsături și dureri abdominale severe și potrivit radiografiei, ambii pacienți aveau virusul în plămâni.

De altfel, diagnosticarea acestor simptome bizare care preced probleme cu respirația a devenit foarte necesară pentru depistarea din timp a bolii Covid.

Ce spun medicii români despre aceste simptome

„Diareea, greața, vărsăturile și durerile de stomac trebuie reținute ca posibile simptome de COVID. Medicii trebuie să păstreze un indice ridicat de suspiciune atunci când pacientul prezintă simptome. Aproximativ 5% dintre pacienții din programul nostru au prezentat simptome gastrointestinale. Dar se întâmplă rar să ai doar simptome gastrointestinale. De asemenea, am văzut complicații gastrointestinale, cum ar fi pancreatita, la persoanele bolnave”, a declarat un medic, potrivit stirileprotv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel