România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Darius Muresan | Publicat pe: 26 Martie, 08:56
COVID-19: Trump pune presiune pentru folosirea termenului 'virus chinezesc'
Președintele Donald Trump, în conferințele de presă zilnice pe tema COVID-19, a folosit termenul 'virus chinezesc', fapt care a născut numeroase controverse.

Potrivit celor de la CNN, Washingtonul pune presiune pe comunitatea internațională pentru a folosi termenul 'virus Wuhan' atunci când se face referire la virusul gripal apărut la Wuhan, numit de Organizația Mondială a Sănătății - COVID-19.

Deoarece deține președinția Grupului, în războiul comercial pe care îl poartă cu China, sursa citată precizează că SUA au încercat să impună acest termen într-o declarație comună a Grupului celor 7 (G7).

Solicitarea Statelor Unite ar fi fost respinsă de celelalte state, fapt care a dus la divizarea Grupului. Tot în cadrul declarației comune, SUA intenționa ca Grupul să acuze oficial măsurile pe care Beijingul nu le-a impus pentru a răspândii pandemia cu noul coronavirus.

G7 reprezintă un forum internațional al guverneor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar. Din G7 fac parte: SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Italia, Japonia și Canada.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro