Covid-19: Șansele femeii din Bacău (73 ani) care a murit în ziua vaccinării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vaccinare COVID-19
Vaccinare COVID-19
O femeie din Bacău, în vârstă de 73 de ani, a murit chiar în ziua în care s-a vaccinat Covid-19.

În România, zilnic, mor, în medie, între 700 și 750 oameni, conform datelor oficiale. De asemenea, se vaccinează cam 30.000-40.000 de români pe zi. Șansele ca, în ziua vaccinării, să moară cineva din cauze naturale sunt destul de mari. Aproape 38.000 de persoane s-au vaccinat vineri, din care peste 1.400 cu doza de rapel. În total, de la începutul campaniei, au fost vaccinate peste 370.000 de persoane.

Șansa de a câștiga la Loto 6 din 49 este de una la 13 milioane. Comparativ, dacă ai 700 decese pe zi în România, șansele sunt mult mai ridicate să moară cineva din cauze naturale, în ziua vaccinării, decât să câștigi la Loto, mai ales că, în etapa a doua, se vaccinează vârstnicii de peste 65 ani, populație în rândul căreia rata deceselor este mult mai mare decât în rândul populației generale.

O femeie din Bacău, vaccinată împotriva COVID-19, a murit. Avea multiple boli

Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

VEZI ȘI: Întrebare pentru Olivia Steer despre vaccinul Covid-19

"Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei", transmite Grupul de Comunicare al CNCAV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel