COVID-19 s-a întors în China. Peste 4 milioane de oameni, TESTAȚI
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Coronavirus s-a întors în China. A fost detectat un focar în orașul Kashgar din Xinjiang.

Republica Populară Chineză a raportat 137 de cazuri noi de coronavirus, asimptomatice, în Kashgar, în regiunea de nord-vest a Xinjiangului. În urmă cu o zi, fusese detectat un singur caz în respectivul oraș. 

Toate cazurile depistate duminică au fost legate de o fabrică de confecții, unde părinții unei tinere de 17 ani care a fost depistată pozitiv sâmbătă, dar fără simptome, au mers la muncă, a declarat un oficial al comisiei de sănătate din Xinjiang. Noile cazuri au marcat primele infecții din China începând cu 14 octombrie, când a fost detectată una în Qingdao. De asemenea, au mai apărut cazuri în Xinjiang, în august.

Autoritățile au lansat un program de testare care acoperă cele 4,75 milioane de vieți din regiune. Până duminică după-amiază, peste 2,84 milioane de persoane au fost testate, iar restul vor fi realizate până marți, a declarat guvernul orașului într-un comunicat.

Patru orașe din regiunea Kashgar au fost identificate ca zone cu „risc ridicat”, potrivit unei declarații a autorității orașului Kashgar de duminică seară și se așteaptă măsuri stricte, precum restricții de călătorie. Comisia națională de sănătate a Chinei a trimis experți pentru a superviza evoluția bolii în noul focar, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel