COVID-19, RISC de tromboză cu efecte DRAMATICE. Marinescu: "A devenit tratament obligatoriu în lume"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre tratamentul anti-coagulant pentru COVID-19, dar și despre riscurile de tromboză la care duce virusul. 

Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase în cadrul Institutului "Matei Balş" din Bucureşti, a declarat că tratamentul anti-coagulant a devenit obligatoriu în lume pentru pacienții infectați cu COVID-19, deoarece, potrivit unor studii, virusul prezintă modificări la nivelul coagulării sângelui și prezintă riscuri uriașe, cu efecte dramatice. 

"Noi, la Institutul Matei Balș, vorbim despre tratament anti-coagulant de ceva vreme, cam de când a început pandemia. Noi pe pacienți îi tratăm ca profilaxie cu acest tratament anti-coagulant. E adevărat că în ultimul timp s-a vorbit mai mult despre asta și dovezile sunt mult mai clare, dar să știți că acest risc nu apare numai la infecțiile cu COVID-19. Riscurile de tromboze apar și în cazul altor infecții, iar medicii infecționiști știu lucrul acesta și de multe ori, când e o infecție severă, se tratează cu anti-coagulant", a declarat medicul Adrian Marinescu, în direct la Xtra Night Show. 

Citește și: Rafila EXPLICĂ totul despre IMUNITATE și reapariția COVID-19 după 15 mai. "Teorema lui Capatos"

Tratamentul a devenit obligatoriu oriunde în lume

"Dacă vorbim strict de coronavirus, s-a demonstrat clar că sunt niște modificări la nivelul coagulării și practic există un risc de tromboză, risc care duce în final la lucruri dramatice. S-a constatat prin studii că în cazul deceselor, de multe ori asta era cauza sau una dintre cauze și atunci profilaxia e foarte importantă și a devenit ca un fel de tratament obligatoriu oriunde în lume, în acest moment. Pe lângă tratamentul viral, primești în mod obligatoriu și tratament anti-coagulant", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel