COVID-19 la COPII. Virusolog Simona Ruță EXPLICĂ. Cât de mult îi afectează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prof. dr. Simona Ruță, virusolog și prorector cu probleme de cercetare științifică, a vorbit în cadrul Dezbaterii online ”Universitatea de Medicină Carol Davila, în prima linie a luptei cu COVID-19”, despre coronavirusul la copii. Dezbaterea este realizată de DCMedia GROUP, prin DCMedical.ro și DCNews.ro.

"Într-adevăr, una dintre diferențele majore față de infecția gripală este faptul că infecțiile simptomatice și infecțiile severe la copii sunt absente, pentru noul coronavirus. Acest lucru însă, nu presupune că un copil nu este susceptibil la infecția cu noul coronavirus. În prezent, toată lumea este egal susceptibilă, nimeni nu are imunitate împotriva acestui noi virus. Există o problemă care trebuie clarificată, aceea dacă, copiii fac frecvent infecții asimptomatice sau foarte ușoare, care nu sunt diagnosticate și în urma cărora dobândesc imunitate sau dacă ei fac mai rar astfel de infecții, fiind, să spunem, mai susceptibili.

Citește și: COVID-19. Emilian Imbri: A ÎNCEPUT transmiterea COMUNITARĂ!

Acest lucru nu poate clarifica decât în măsura în care vom face studii de seroprevalență, adică ne vom uita dacă acești copii au sau nu au anticorpi împotriva coronavirusului. Atunci vom știi dacă au făcut sau nu aceste infecții și vom putea să dăm un răspuns definitiv, dacă ei servesc ca vehicule de transport ale virusurilor în comunitate sau dacă sunt protejați împotriva acestei infecții. Momentan nu știm acest lucru", a declarat Prof Dr. Simona Ruță, în cadrul dezbaterii online "Universitatea de Medicină Carol Davila, în prima linie a luptei cu COVID-19", organizată de DCMedia Group.

Vezi aici întreaga dezbatere:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel