Covid-19 în școli. 263 elevi depistați pozitiv, în această săptămână
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 05 Martie, 20:38
Covid-19 în școli / Imagine de Alexandra_Koch de la Pixabay
Ministerul Educației a transmis numărul cazurilor de Covid-19 în școli, la nivel național, în perioada 1 - 5 martie 2021.

Ministerul Educației a informat, prin Biroul de presă, care este numărul total de cazuri la nivel național, înregistrate în școli în perioada 1 – 5 martie 2021 (ora 18.00).

În perioada 1-5 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

a) un număr de 263 infectări în rândul elevilor;

b) un număr de 380 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic;

c) un număr de 293 clase/grupe care au suspendat activitatea, arată comunicatul Ministerului Educației.

Cîmpeanu, precizări după ce Capitala a intrat în scenariul roșu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”: „Pe baza nevoii de pregătire a elevilor din clasele terminale, am solicitat înțelegere pentru modificarea scenariilor prevăzute în hotărârea CNSU, în așa fel încât, în localitățile care intră în scenariul roșu, să se permită și elevilor din clasele terminale să meargă la școală cu prezență fizică pentru a se pregăti în vederea examenelor naționale, examene care nu sunt organizate pe scenarii galben, roșu, verde, ci sunt unice la nivel național și definitorii pentru viitorul oricărui tânăr, fie că vorbim despre Evaluarea Națională sau Bacalaureat.”

„În urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății, ne-am pus de comun acord, am identificat un numitor comun, pe baza unei analize responsabile, și, de îndată ce vom avea hotărârea CNSU, vom redacta, vom semna un ordin comun. (...) Vom elabora cât de curând acest ordin comun. Ne-am pus de acord, repet. Există consens. Nu există disensiuni, însă în condițiile impuse de cei de la Ministerul Sănătății cu privire la distanțarea fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro