Data actualizării:
Data publicării:

COVID-19, cum poate fi EVITAT COLAPSUL. Dr. Christian-Valeriu Klein: Asta ne dorim, în primul rând- VIDEO

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Dr. Christian-Valeriu Klein, doctor în medicină și medic primar nefrolog, a explicat ce trebuie făcut ca sistemul nostru de sănătate să nu intre în colaps, în condițiile pandemiei de coronavirus din România. 

Dr. Christian-Valeriu Klein a explicat, pentru DCNews și DC Medical, ce trebuie făcut pentru a evita colapsul echipelor medicale, având ca exemplu clinicile de dializă, acolo unde, se știe, ajung bolnavi din cea mai largă categorie de risc epidemiologic, în această perioadă: 

”Pacienții uremici, în stadiu de dializă, sunt în mod particular vulnerabili la infecții și pot manifesta o mare variabilitate a simptomelor și a infecțiozității. Se știe că în centrele de hemodializă este crescut semnificativ riscul de transmitere a infecțiilor. Sunt incluși aici și pacienții, dar și personalul medical, nemedical și membrii familiei pacienților. Iată că, din aceste motive, infecția cu virusul SARS-CoV-2, această boală infecțioasă numită COVID-19, reprezintă o provocare particulară pentru personalul centrelor de dializă, prin prisma a trei factori: în primul rând, această boală poate evolua asimptomatic sau cu simptome nespecifice, de exemplu simptome abdominale; în al doilea rând, boala aceasta are o mare contagiozitate, încă din perioada asimptomatică și se poate răspândi neobișnuit de ușor; al treilea motiv este că evoluția poate fi severă la persoanele care au comorbidități”, a explicat dr. Valeriu Klein.

Prevenirea transmiterii bolii

”Care ar fi obiectivele echipei medicale în prevenția transmiterii bolii? Pentru că asta ne dorim, în primul rând. Și asta deoarece un pacient care este infectat cu COVID-19 și care este asimptomatic și intră în centrul de dializă poate deveni ca o bombă cu explozie întârziată, poate transmite infecția la 2-3 pacienți cu care este coleg la transport, sau la 2-3 alți pacienți cu care este în vestiar, sau la ceilalți pacienți din sala de dializă. Deci obiectivele echipei medicale ar fi, în primul rând, să prevenim transmiterea bolii de la pacient la pacient, dar și prevenirea transmiterii la medici și asistente și așa evităm colapsul echipei medicale din centrul de dializă”, a mai spus dr. Christian-Valeriu Klein, într-un interviu extrem de interesant și plin de informații utile în această perioadă de pandemie de coronavirus, interviu pe care vă invităm să-l urmăriți în clipul de mai jos:

VIDEO

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel