COVID - 19 - Salarii angajați. Violeta Alexandru, anunț despre solicitarea fondurilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a explicat care vor fi procedurile pe care angajatorii trebuie să le urmeze, în criza provocată de coronavirus, pentru plata angajaților.

"Guvernul a înţeles să elimine orice barieră birocratică şi să rezume comunicarea, cu cei care solicită fonduri, la următoarele documente: o simplă cerere, o declaraţie pe proprie răspundere şi, acolo unde este cazul, la AJOFM-uri cu precădere, lista angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic. La AJPIS, cluburile sportive vor depune lista sportivilor pentru care au forme contractuale tip contracte de activitate sportivă. Nu plătesc angajatorii, nu avansează celelalte categori aflate în alte forme contractuale niciun ban angajaţilor sau colaboratorilor de la dânşii. Guvernul va plăti aceste fonduri din care vor face plăţile către angajaţi.

"Vor primi fondurile în maxim 15 zile"

Cei care depun solicitările, începând de mâine, pentru a se închide luna martie, la AJOFM, vor primi fondurile în maxim 15 zile. Aşteptăm, începând de mâine, solicitările. Termenul prevăzut în noua ordonanţă a fost scurtat. Nu înseamnă că îl vom acoperi la maximum, ci că vom procesa solicitările pe măsură ce acestea sunt depuse.

"Plata către angajat în termen de trei zile"

Când angajatorul - cel care are angajaţi cu contracte individuale de muncă - primeşte fondurile guvernamentale, va face plata către angajat în termen de trei zile. Cei care lucrează în alte forme contractuale şi care se vor adrea Agenţiilor Judeţene pentru Plăți şi Inspecţie Socială vor depune solicitările începând de mâine. Ele se vor procesa în regim de urgenţă. Termenul prevăzut în ordonanţă este de zece zile, dar nu vom aştepta până în ultimul moment. Toate documentele se depun online", a declarat Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel