COVID-19. Budapesta, cap de pod al medicamentelor din China
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Nepurtarea măștilor se  sancţionează în Ungaria  cu o amendă de 50.000 de forinţi - 138 de euro
Nepurtarea măștilor se sancţionează în Ungaria cu o amendă de 50.000 de forinţi - 138 de euro
Un milion de tablete de favipiravir din China au sosit la Budapesta în urmă cu o zi. 

În Ungaria a sosit un nou transport de medicamente favipiravir din China, cantitatea totală fiind de un milion de tablete, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, luni, printr-un material video publicat pe pagina sa de Facebook. Péter Szijjártó a spus că între Ungaria şi partenerii din străinătate au loc în permanenţă negocieri despre controlarea pandemiei, şi nu numai pentru achiziţionarea de vaccinuri, ci şi pentru medicamentele care pot ajuta la tratarea mai eficientă a pacienţilor. Datorită acestor discuţii în Ungaria au sosit, duminică seara, încă un milion de tablete de favipiravir din China.

Acesta este medicamentul care, atunci când este administrat într-un ritm adecvat pacienţilor care sunt deja simptomatici, poate preveni agravarea simptomelor, a explicat ministrul.

Şeful diplomaţiei ungare a mai adăugat că se negociază cu mai mulţi producători cu privire la achiziţii suplimentare, astfel că la finalul acestei săptămâni, încă un milion de tablete vor ajunge din Japonia în Ungaria. Imediat ce vor fi încheiate noi acorduri, publicul va fi informat, a mai adăugat ministrul.

În materialul video, Péter Szijjártó, care este, la rândul său, infectat cu coronavirus, a relatat că se află în cea de-a şaptea zi de carantină, iar “simptomele nu se ameliorează deocamdată”, se simte ca şi cum ar avea gripă, însă speră că starea sa nu se va agrava, potrivit Hirado.hu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel